Beharangozó: Seahawks - Vikings

A Seattle Seahawks - Minnesota Vikings mérkőzés beharangozója a Seattle Seahawks Hungary jóvoltából.

Az alapszakasz 11. fordulójában az otthon eddig hibátlan, 9-1-es mérleggel rendelkező Seahawks a 2-7-es Minnesota Vikings csapatát fogadja a CenturyLink Field-en. Mondhatnánk hogy országos 1-es, de...

...de itt tényleg a csapatunk fog nyerni.

Az, hogy mennyire kell izgulnunk érte, elsősorban Adrien Peterson játékán fog múlni illetve, hogy a Hawks D-line mennyire tudja semlegesíteni AP-t. Hazai környezetben azért nem félteném a védelmet, annak ellenére sem, hogy Tony McDaniel játéka csak a mérkőzés előtt fog eldőlni, bár a remekül teljesítő DT pénteken teljes értékű edzésmunkát végzett, tehát van esély a játékára. A Vikings passzjátéka nem okozhat gondot a Legion of Boom-nak, hiába fog hiányozni Brandon Browner, helyettesei(Thurmond, Maxwell) rendre felkészülten és jól játszanak ha rájuk kerül a sor.

Úgy néz ki Ponder irányíthat, aki eddig 5 TD passz mellett 7 INT-t vétett, lehet fogadni, hogy melyikből lesz neki több a magyar idő szerint  vasárnap 22:25 órakor kezdődő mérkőzésen. Greg Jennings eddig nem hozta azt a játékot amit remélt tőle a Vikings edzői stábja, más használható elkapója meg nincs Pondernek. Jelenleg talán abban a John Carlson-ban bízhat leginkább, akit még mi draftoltunk 2008-ban. Most épp nem sérült a remek elkapó TE, és az előző fordulóban bizonyította is képességeit a Redskins ellen, ahol 98 yardot és 1 TD-t szorgoskodott össze 7 elkapásból. Tehát ha Peterson-t és Carlson ki tudjuk venni a játékból, akkor nem sok first down-t jósolok a vikingeknek.

Mindeközben a Hawks támadójátéka kezd magára találni, Wilsonnal és Lynch-el az élen, akik remek meccset játszottak legutóbb a Falcons ellen. Beast Mode futásaira ismét szükség lesz, és számíthatunk is egy újabb jó teljesítményre, hatékonyabb játékot várok tőle, mint lesz Peterson a túloldalon. A támadófalunk rotációjába a sérülések miatt bekerült Alvin Bailey, és kifejezetten tetszetős produkciót nyújtott a Falcons ellen, futásblokkolásban és az irányító védelmében egyaránt.

A Falcons ellen többször változott meccs közben a fal összetétele, és a falemberek szerepe is, és PC azt nyilatkozta, hogy ez tetszett neki, és számíthatunk ilyen "felfordulásra" a jövőben is. Ez különösen igaz így, hogy elvileg az eddig sérült két tackle-ünk, Russell Okung és Breno "Maffia" Giacomini is játékra kész, pénteken mindketten teljes értékűen edzettek, és Unger játéka sem kérdéses. Ezek után az egyik legnagyobb érdekességet szolgáltatja majd a támadófalunk összetétele, játéka, hatékonysága a meccsen. Lesz is dolguk, hiszen olyan védők akarják majd Wilson-t elkapni, mint Jared Allen, Brian Robison, Kevin Williams, Chad Greenway vagy az idén remekül játszó Erin Henderson. Elég jó kis front 7 ez, ha őket tudjuk semlegesíteni, akkor nem lesz nehéz dolga a támadóinknak.

Az elkapóink egész jó matchup-okkal találkozhatnak majd, és ha el tudnak szakadni, Wilson megtalálja majd őket. Pláne, ha legnagyobb nyári szerzeményünk, az épp a Vikings-tól elhozott Percy Harvin is a pályán lesz, amire igen nagy az esély. Harvin szintén "full go" volt pénteken, minden bizonnyal debütálni fog vasárnap, bár valószínűleg limitált játékidővel, pl. az első meccsén még visszahordást nem fog kapni Carroll elmondása szerint. Nem is baj ez, Jermaine Kearse jól helyettesíti, és a passzjátékban is használható. Baldwin és Tate is jó meccset játszhat, szerintem főleg előbbi, tőle számítok egy nagy játékra.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary