Draft 2014 - Justin Gilbert (CB)

JUSTIN GILBERT

CB, OKLAHOMA STATE

6 ft (183 cm), 200 lbs (91 kg)

Az 1991-es születésű CB, Justin Gilbert egyértelműen sok csapatnál első számú célpont az idei drafton. A TOP10-be is várt játékos nem véletlenül foglal el ilyen előkelő helyet a rangsorban, hiszen az egyetemen igen jó teljesítményt hozott össze, hogy NFL-es karrierjét megalapozza.

Középiskolában nem csak védő, hanem támadó poszton pontosabban irányítóként is játszott, ráadásul nem is volt olyan rossz. Senior évében 1000 yardot sikerült futni, ráadásul ebből 9 yardot ért el, de 800 passzolt yard is a neve mellett volt ekkor.

Egyetemet Oklahoma-ban az Oklahoma State-en végzett. Itt első évében cornerback és visszahordó volt, bár újoncként leginkább csak a returner feladat hárult rá. TD-vel ekkor sem maradt adós, 2 labdát is TD-re váltott.

Második évében már kezdővé lépett elő és 5 interceptiont is szerzett ennek örömére, de persze nem feledkezett meg a visszahordásokról sem és ott az előző szezonhoz hasonlóan 2 visszahordott TD-t ért el.

3 BOWL-t is megnyert (Alamo Bowl,Fiesta Bowl,  Heart of Dallas Bowl). Kiválót teljesítménye tavaly elérte a legjobbat, ugyanis 7 passzt szedett le az elkapók elől és újabb visszahordott TD-t ért el, így konferencia rekordot is magáénak mondhat. Minden meg van benne, hogy kiváló játékos váljon belőle.

Elismerései az egyetemi évekből:

Alamo Bowl Champion (2010)
Fiesta Bowl Champion (2012)
Heart of Dallas Bowl Champion (2013)
First-team All-Big 12 (2013)
Consensus All-American (2013)
2013 College Football Performance Award (top defensive back)

Erősségei:

Megfelelő magasságú játékos, ráadásul kezei és lába is hosszúak emiatt jó labdaszerző képességei vannak. Gyors játékos, aki az elkapókkal akár hosszabb idei tudja tartani a lépést, akikre nagyon tapad, emiatt nem könnyű mellette érvényesülni. Labdaérzékeny játékos, aki minden lehetőséget megragad arra, hogy interceptiont szerezzen. Kiváló returner ezt az egyetem alatt bőven bebizonyította a 6 visszahordott TD-vel.

Gyengeségei:

Kicsit puha természetű. Nem annyira agresszív játékos, mint amit a méretéből adódóan el lehetne várni tőle. Túl sokat vár és hagyja, hogy a csapattársai érjenek előbb a labdás játékoshoz. A TE-t nagyon szorosan fogja, mai büntetésveszélyes játék. Elég szélsőséges játékos.

Scouting Combine eredményei:

  • 40 yardos sprint: 4.34 másodperc
  • Fekvenyomás (102 kg): 20
  • Vertikális ugrás: 35,5 inch (90.17 cm)
  • Helyből távolugrás: 126 inch (320.04 cm)
  • 3 cone drill: 6.92 másodperc

Kiválasztás: 1. kör első fele, TOP15

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com