Von Miller még egy évig a Broncos játékosa lesz

A Denver Broncos élt a linebacker Von Miller szerződése szerinti opciós ötödik évvel így jövőre is a csapat lesz a kitűnő pass rusher. A védő 9.754 millió dollárt fog keresni 2015-ben. Miller a hetedik játékos a 2011-es Draft első 10 választottjából akinek aktiválták az opciós ötödik évét.

Az új kollektív szerződés értelmében az első körös játékosok szerződése tartalmaz egy opcionális ötödik évet amelyről március 3.-ig kell dönteniük a csapatoknak. Az opció választásának érdekessége, hogy csak sérülés esetén garantált a kereset így a csapatok az idény kezdete ingyen elküldhetik a játékosukat.

Miller egyike azon elsőkörös játékosoknak akiknél nem kellett sokáig gondolkodni az opcióról. A második helyen választották ki, rögtön kezdőjátékos lett és első évében megnyerte az Év legjobb újonc védőjátékos díját. A második szezonjában sem adta lejjebb és 18.5 sacket zárta a szezont.

A tavalyi szezonja azonban már nem sikerült olyan jól. Az első hat mérkőzést ki kellett hagynia eltiltás miatt mert füvet, partidrogot és a metamfetamin egyik formáját mutatták ki a véréből. Visszatérését követően jól, de a korábbi évekhez képest visszafogottabban teljesített és végül egy térdsérülés vetett véget a tavalyi szezonjának. Jól jönne számára egy problémamentes év, hogy ismét visszataláljon a régi formájához.

(nfl.com, Fotó: sportingnews.com)