Mark Barron és Jonathan Casillas többé már nem tagja a Buccaneersnek

Lovie Smith tovább ügyködik, és nem nyugszik egészen addig, míg teljesen le nem rombol mindent Tampában, olyan mélységekig süllyesztve a csapatot, ahonnan félő, már nem lesz visszaút.

Nincs ezen mit szépíteni, Smith egy degenerált. A Magyar idő szerinti este kilenc órás határidőig ugyanis történt még két trade a ligában. És mindkettőnek szereplője volt a Tampa Bay Buccaneers is. Bárcsak ne lett volna…

Hiszen Lovie Smith elkótyavetyélte a korábbi, 2012-es 1/7-es választottunkat, Mark Barront a St. Louis Rams csapatába, és kapott érte egy 4. valamint egy 6. körös draft választási lehetőséget a jövő évre nézve. Meg persze hideget, meleget a szurkolóktól, minden létező fronton. Jómagam egy pozitív véleményt nem láttam a trade-del kapcsolatban. Nem is igazán van mit méltatni ezen az üzleten. Smith-nek mindössze négy mérkőzésre volt idén szüksége, hogy elkaszálja az idei szezont, stábja, és saját maga hozzá nem értésével. És úgy néz ki fél szezonra van ahhoz szüksége, hogy egy rakás romhalmazt csináljon a keretünkből. A jelenlegi mélységeknél is nagyobbra süllyesztve minket, legalább négy-öt évre.

Hisz kik fogják most Barront helyettesíteni? Majd jövőre, negyedik-hatodik körös pick-kek? Vagy majd első körös cetlit kótyavetyélünk el safety-re? Vagy tényleg “kis kedvencében”, Major Wright-ban gondolkodik? Aki játéktudását tekintve semmilyen szinten még csak meg sem közelíti Mark Barronét? Lovie Smith pénzt kap azért valakitől, hogy teljesen tönkretesz minket? Már maga Schiano sem volt egy nagy áldás, de ő legalább egy dolgot tudott: hogy itt van egy jó kis emberanyag. Smith sajnos még ezzel sincs tisztában. Nulla, azaz nulla darab szerzeménye vált be azok közül akiket a szabadügynökpiacról idehozott. Verner? Ahogy Buccaneer barátunk is írta, lassacskán már kedvelt célpontja az irányítóknak, hisz mindenki képes lefutni őt. Michael Johnson? Látta valaki a Vikings elleni meccset? Na ugye! Oniel Cousins? Ezt gondolom kommentálni sem kell. Vagy mit adott nekünk Anthony Collins? Holdingos ivósjátékot természetesen. EDS? Mankins? Mindketten kritikán alul. Kit kell tehát jócskán értékén alul elküldeni innen? Természetesen a safety, Mark Barront. Hisz ő mit adott nekünk? Megmondom én! Kiváló futás elleni játékot, és remek tight end fedezéseket. 37 meccsen 224 szerelést, 20 passz levédekezést, 7 negatív yardos szerelést, 3 interceptiont, 2 sack-et, egy forced fumble-t, és két fumble recovery-t. Mindezzel pedig az egyik legtermékenyebb safety volt a ligában. Smith és Frazier már teljesen szétcseszték a Bucs futás elleni védelmét. Hát majd nézzétek meg ezután a csodálatos Barron trade után!

Lehet, hogy a passzok lekövetésében lett volna még hova fejlődni a játékosnak, de abban egészen biztos vagyok, hogy ezen a téren is túltett jócskán Major Wright-on, azon a játékoson, aki most helyettesíteni fogja őt. Öröm lesz nézni, hogy a szezon hátralévő részében hány TD fog száradni Wright borzasztó játékának a lelkén. Ahogy száradt nagyon sok a történelmi Ravens elleni zakó során is. Lovie Smith már nagyon sok baromságot csinált mióta megkezdődött az alapszakasz, de nálam betelt a pohár. És ahogy ígértem, minden létező fórumon támadni fogom őt. (Na nem mintha ez bárkit is érdekelne.)

1029_2_casillas

A nap másik “csodálatos” cseréje, Jonathan Casillas-t érintette. Ő a Patriots csapatához távozott. A trade-del pedig megint egyedül ő járt jól ezáltal. Illetve a Pats is, hisz majdnem ingyen kapta a játékost. A Bucs ugyanis Casillas mellé csapott még egy hatodik körös draft választási jogot is, és kapott érte egy ötödik köröset a Hazafiaktól. Higgyétek el, ez is egy értelmetlen, bűn rossz üzlet a számunkra, egyedül azért nem foglalkoztat senkit, mivel Casillas könnyen pótolható, és valóban nem nagy veszteség, hisz szinte nem is nagyon játszott nálunk idén. De a Patriots jó fiókcsapataként ingyen adtuk őt.

Casillas volt egyébként az első játékos akinek lejáró szerződését újra aláírták az idei holtszezonban. És mivel az erős oldali linebacker pozícióval nálunk nem sokan foglalkoznak ezért várható is volt, hogy meg tudja magát tartani a kezdők között. Azonban az alapszakaszban már rendkívül fegyelmezetlenül, és rosszul játszott. Így hamar jött is a csere Danny Lansanah személyében, aki azért klasszisokkal jobb produkciót mutatott a maga két pick-six-ével. Casillas 17 meccsen volt nálunk kezdő, mindösszesen 34 szerelést mutatott be rajtuk. Ebből kettő volt negatív yardos, volt két levédekezett passza, és egy kierőszakolt fumble. Valamint szerzett még kilenc szerelést, a speciális egység tagjaként is. Szóval az ő hiánya annyira nem lesz szembetűnő, ezért nem beszél senki arról, hogy Smith ezzel a cserével is mekkorát “alkotott”. Távozásával 500.000 dollár szabadult fel a költségvetési sapkában.

A továbbiakban érdekes még, hogy nálunk maradt Dashon Goldson. Mondhatni Lovie véletlenül rossz safety-t cserélt el. Barron egyébként mindösszesen csak 900,000 dollárral terhelte a költségvetési sapkát. Ez azért hétszer kevesebb mint amennyivel Goldson teszi azt. Ráadásul a teljesítmény is jócskán alulmarad itt. Szerintem Lovie “politikáját” nézve, a holtszezonban ő is távozni fog. Az érdemi pozíciók helyett, – mint például a támadófal – pedig safety-ket fogunk kergetni a holtszezonban. Remélem olyan jó megalapozott döntések alapján, ahogy az ideiben is hozzánk kerültek “kiváló” veteránjaink.

A fura az a dologban, hogy az egész trade időszak alatt két név merült fel leginkább. Doug Martiné ésVincent Jacksoné. Nos, ők mindketten itt maradtak. Hisz a megadott határidő előtt nem sikerült megszabadulnia tőlük Smith-nek. Jackson valószínűleg a nyakunkon marad szerződésének hátralévő három évére. Hisz ha lehet hinni a pletykáknak, a kutyának sem kellett olyan ellenértékben, amit mi szerettünk volna kapni érte. Ez egyébként egy második körös pick volt, és bár többen érdeklődtek a játékosért, ennél olcsóbban már nem akartuk adni. (Legalább őt nem.) Mondjuk ezen a szinten már akár adhattuk is volna. Ugyanis mióta napvilágot láttak vele kapcsolatban ezek a pletykák, azóta szemlátomást esze ágában sincs, mindent beleadva, normálisan hajtani a csapatért. Így majd lesz egy félgőzzel dolgozó duzzogink a szezon hátralévő részére.

Mint ahogy Doug Martin is itt maradt, akinek az ideje lassan lejár kezdőként. Az “Izomhörcsög” kiváló újonc éve után csak szenved. Tavaly ugye egy sérülés gátolta. Idén pedig mindannyian tudjuk, hogy egy támadófal gátolja, de ebbe már tényleg ne menjünk bele századszor is. Akárhogy is nézzük, a futásonkénti 2,9-es átlag yard nagyon kevés. Ezért támadófal ide vagy oda, egész biztos, hogy más futókat is ki fogunk próbálni. Lovie Smith nagyon izgatott Charles Sims-től. De idén ő sem fog 3 yardos átlag fölé jutni, mint ahogy egy futó sem Collins-ék mögött.

Elköszöntünk tehát Mark Barrontól, és Jonathan Casillas-tól is. Egyiküktől jócskán áron alul, másikuktól pedig szinte ingyen szabadult meg Smith, tovább rombolván azt a keveset is, ami még a Bucs-ból megvan. Így egyébiránt nyolc draftcetlink van a 2015-ös évre. Ügyvezető igazgatónk, Jason Licht pedig így kommentálta a “nagyszerű” cseréket:

“Nagyon tiszteljük Jonathant, és Markot, mint játékosokat. Nagyra értékeljük kemény munkájukat, és amit értünk tettek. De ebben a szakmában néha történnek cserék. Mi pedig találtunk partnereket, akiknek a szolgáltatásaira nagyobb szükség volt itt, mint rájuk. Ez a helyzet. Semmi mást nem kívánhatunk nekik, csakis a legjobbakat. Nagyszerű srácok ők szerintem, és Lovie szerint is. Remélem minden a lehető legjobban alakul velük a jövőben.”

Mi pedig mit is mondhatnánk minderre? Lovie Smith mondjon le! De nagyon gyorsan!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com