Beharangozó: Vikings - Bears (17. hét)

A 2014-es NFL idény utolsó megmérettetésére kerül sor ma a TCF Bank Stadium-ban, ahol csapatunk a Chicago együttesét látja vendégül.

Még mielőtt valakiben valami kétség ébredne, hamar le kell szögeznünk ennek a meccsnek már nincs tétje egyik csapat szempontjából, mindössze annyi, hogy a 2015-ös DRAFT-on milyen melyen húzhat illetve, hogy a jövő évi naptárban mely csapatot kapja meg az NFC South és az NFC East csoportjából.

Sok minden mondanivaló nincs igazából. Tele vagyunk sérültekkel, van olyan poszt ahol a csere cseréje próbál meg majd ma érvényesülni, főleg LB poszton, ahol ma az összes kezdő LB-nk kimarad.

Irányító poszton talán nem túlzok és nem is bántok meg senkit az ellentáborból, ha azt mondom, hogy Teddy Bridgewater sokkal jobb posztján, mint az egymeccses száműzetésből visszarendelt Jay Cutler. Teddy-nek mindössze 290 yard kell, hogy rookie évében elérje a 3000 passzolt yardot, reméljük a legjobbakat és hogy ez meglegyen. Cutler már fél lábbal kint van Chicago-ból, így neki végül is mindegy, hogy ma milyen teljesítményt nyújt. A mai meccstől függetlenül vezetőedző és GM fej is hullhat, természetesen az élet macis oldalán mivel betelt a pohár Trestman-al kapcsoltban és a szurkolók még a Bears GM-jét is melegebb éghajlatra küldenék. Nekünk nincsenek ilyen problémáink, az adott helyzetet nézve, majdnem kihoztuk a maximumot az idényből.

Asiata megint kezdő, mögötte Banyard és Josey lesznek azok, akik a futott yardokért lesznek felelősek. Másik oldalon Matt Forte az igazi fegyver, nem lesz egyszerű dolga az amúgy is megtépázott Vikings front7-nek.

A meccsen egyébként a scrimmage line közvetlen környezet fogja megmutatni, hogy milyen irányba is halad a találkozó. Fontos lesz az irányító megvédése, ez mindkét oldalon igaz. A gyengén muzsikáló Vikings O-line és a hasonló magasságokba törő Bears támadófal is nagy terhet vehet le irányítója válláról, ha megtartja a védelmet. Nálunk szerencsére a legjobb idényét hozó Everson Griffen kiváló kezdőjátékos lett, egyik legjobb a posztján.

Az ellenfélnél a TE Martellus Bennett-re kel majd jobban odafigyelnünk, mert neki alig több mint 100 yard kell ahhoz, hogy 1000 elkapott yardja legyen idén.

Igazából nincs mit nagyon ragozni, aki itt ma nyer az jövőre később húzhat a Draft-on, valamint a New York Giants és a New Orleans Saints csapatával játszik, a vesztes pedig előbb húzhat a Draft-on, valamint a Washington Redskins és a Tampa Bay Buccaneers-el fog játszani.

A meccs ma 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com