Badass Mankins

A tavalyi holtszezonban a Bucs komoly segítségre szorult guard pozícióban, Jason Licht pedig kétségbeesésében feláldozta a tight end Tim Wright-ot, és egy negyedik körös draftcetlit, hogy megszerezze a Patriots egykori kiválóságát.

A New England pedig nem igazán akarta megtartani a játékost, a hírek szerint magas fizetése miatt amúgy is ki akarták tenni a csapatból, és a kora sem segített rajta, hisz ekkor már 32 éves volt a támadófalember. Ennek eredményeként Licht pedig érezte, hogy most meg lehet szerezni a játékost, így két héttel a 2014-es szezon kezdete előtt meg is tette azt.

A reakció azonban elmaradt a várttól… Licht-et azonnal keresztre feszítette a média, és persze a szurkolók is, mert a trade az idősödő guarddal bizony egy elkeseredett lépésre, és arra utalt, hogy a támadófal terén nincsenek a helyzet magaslatán. A dolgot pedig mindössze két héttel a szezonkezdet előtt akarják megoldani. És bizony Licht-et, a Buccaneers-szel egyetemben érte is jó néhány kritika tavaly, Mankins játékának hiányossága miatt.

0516_2_loganmankins

Utólag már Mankins sem tagadja, hogy egyszerűen sokként érte, hogy egy évvel a Super Bowl megnyerése előtt, elcserélték egy olyan csapatba ami jelenleg éppen újjáépülő időszakát tölti. És beletelt egy kis időbe, hogy ezt a saját fejében is rendbe rakja. Hirtelen külön kellett költözzön a családjától, alkalmazkodnia kellett egy új városhoz, egy új csapathoz, és egy új rendszerhez. Mindezt pedig egy héttel a nyitómérkőzés előtt. Mankins, a hatszoros Pro Bowler az egész felkészülési időszakát New England-ben, az ország egy hidegebb részén töltötte, és egyáltalán nem abban a formában volt, ami a meleg, párás Tampai éghajlathoz kellett volna. Ahol igazság szerint, még október végén sem nagyon hűl le a levegő.

Aztán kapott új csapattársakat is Anthony Collins, és Evan Dietrich-Smith (most már Evan Smith) személyében. Ők szintén újak voltak a Buccaneers kötelékében. Kaptak egy új rendszert, mely ráadásul támadó koordinátor híján volt, az ugyanis éppen szívműtétén átesve pihenőidejét töltötte. Mankins körül tehát semmi nem volt megszokott, így játékstílusa sem, ennek meg is lett az eredménye. Rögtön egy térdsérülés a nyitómeccsen, a Carolina Panthers ellen. Ez pedig máris rá tette a bélyegét az év többi találkozójára is.

0911_3_meccs_mankins

Azt hiszem ez segít nekünk valóban megérteni azt, hogy mennyire nem is volt ő könnyű helyzetben. De Mankins már 33 éves, és bizony úgy érzi van egy küldetése. Legalábbis erről értesítette a Bucs edzőit, vezetőit, munkatársait, aztán korábban el is kezdett dolgozni holtszezonbeli programján, mint valaha bármikor azelőtt. Majd mire eljött a pillanat, hogy találkoznia kell az edzőkkel, addigra olyan kockahasat pakolt magára, hogy teljesen lesokkolta az erőnléti edzőket az a változás, ami alig néhány hónap alatt végbement a játékoson. Egyébként állítólag karrierje során először sikerült elérnie ezt a fizikai állapotot.

Ezenfelül pedig arról is tájékoztatta a managemantet, hogy kívánja jóvátenni az előző szezont, és megmutatni a kritikusoknak, hogy finoman szólva bekaphatják. Ismét Pro Bowler szeretne lenni a 2015-ös szezonban, miután a tavalyi év e tekintetben megszakított számára, egy öt éves szériát.

Ennek pedig vokálisan is hangot ad, ugyanis teljesen átvette a vezető szerepet az öltözőben az edzések ideje alatt. Amikor pedig a Bucs speciális egysége gyakorol a pályán, ő nem a szélén pihen a többi támadófalemberrel, hanem gassers kardió edzéseket nyomat a szomszéd gyepen. Az első napon két önkéntest kért maga mellé a támadófalból, hogy bizony gyakoroljanak vele, a következő napon pedig már ordított a maradékkal, hogy ők is csatlakozzanak hozzá, akik persze mentek is. Mankins egyre erősebb, vékonyabb, jobb kondiban van, és minden nap ezidáig ő volt az első aki befejezte ezeket a gyakorlatokat, egy másik fiatalabb játékostársa sem tudta még megelőzni.

0128_2_loganmankins

Mankins ezenfelül rendszeresen hívja fiatalabb csapattársait telefonon, hogy segítsen nekik több mint 10 éves NFL tapasztalatával alkalmazkodni a dolgokhoz. Segít az ülésteremben, segít a filmszobában, segít az öltözőben, (nem kell rosszra gondolni) és segít a pályán is.

Röviddel azután, hogy idén draftoltuk a két támadófalembert, Donovan Smith-t, és Ali Marpetet, Mankins máris gratuláló üzenetet küldött a csapat vezetőinek, és azonnal kérte a két játékos mobilszámát, hogy minél előbb el tudja érni őket telefonon. Persze rögtön fel is hívta őket, üdvözölte őket a Tampánál, és elmondta nekik, hogy bármiben áll segítségükre, hogy mielőbb tudjanak alkalmazkodni, és mielőbb felkészüljenek a következő szezonra.

Smith ha végül beverekedi magát a kezdők közé, közvetlenül Mankins mellett fog játszani elvileg, aki azt ígérte jó adag segítséget fog nyújtani neki a pályán is. Ali Marpet aki pedig szintén hozzá hasonlatos pozíciót próbál éppen elsajátítani, már most példaképének tekinti a nagy öreget.

A Bucs fiatal támadófalembereinek pedig csak annyit üzen, hogy jobb ha tartják vele a lépést a gassers edzéseken a továbbiakban is, mert különban durva nagy baj lesz…

Most mit lehet erre mondani? Mankins igazi badass, ez kell ide!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com