Allen átment a fizikai teszteken! Mit nyerhet vele a Panthers?

A defensive end Jared Allen átment a fizikai vizsgálatokon és hivatalosan is tagja a Carolina Panthers csapatának.

Hétfőn a Panthers egy 2016-os, hatodik körös kondíciós draftjogot adott a Chicago Bears-nek Allen-ért cserébe, aki az NFL aktív játékosai közül vezeti a ligát 134 sack-el.

"Jared Allen már bizonyított pass rusher-ként ebben a ligában, és ha van arra esélyünk, hogy egy minőségi játékost adjunk a kerethez, akkor ki kell használni a lehetőséget." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Jared nagyon jól passzol a csapathoz, és izgatottak vagyunk, hogy a keretbe került."

"Ő egy pass rush szakember - ez az, amit csinál -, és nagyon jól csinálja meg a futást. Ő egy kemény srác. Jók a méretei, jó az ereje. Erőszakosan fut. Nem csak ül ott és dolgozik az egyik vagy a másik módon - sok mozgása van neki. Megnéztük egy csomó videót ma, csak hogy biztosak legyünk abban, hogy potenciálisan passzol hozzánk." tette hozzá a vezetőedző Ron Rivera.

Allen, aki ötszörös Pro Bowler és négyszeres All Pro választás, karrierje során 134 sack-et szerzett, amivel minden idők kilencedik legjobb játékosa. 2011-ben 22 sack-et ért el, ami holtversenyben a második legtöbb az NFL történetében.

Allen az első négy szezonját a Kansas City Chiefs csapatában játszotta, majd hat évet töltött a Minnesota Vikings-nál. 2014-ben csatlakozott a Bears-hez.

2015-ben, három meccsen Allen öt tackle-t és egy interception-t szerzett.

Allen hatékonysága - kétszámjegyű sack-et ért el évente 2007-2013 között - a kért árnál jóval nagyobb. A 15,5 sack-es szezonja után, 2007-ben a Minnesota Vikings egy első körös pick-et és két második köröset adott a Kansas City Chiefs-nek Allen-ért.

De ebben az üzletben a Panthers mit veszíthet? Természetesen Sokkal kevesebbet, mint amennyit esetleg nyerhet.

Allen kulcsfontosságú mélységet biztosít, amíg Charles Johnson felgyógyul a combhajlító sérülésből, ami miatt sérült tartalék listára került kedden. Továbbá Allen tapasztalata dörzsöltebbé teheti a Panthers fiatal defensive end trióját.

Mit nyerhet? Nos, a csillagos ég a határ.

Hat szezon alatt a Minnesota 4-3-as védelmében Allen átlagosan 14 sack-et szerzett egy szezonban. Korlátlan szabad ügynökként igazolt a Bears-hez a 2014-es szezon előtt, és karrierjének legrosszabb teljesítményével 5,5 sack-et szerzett, a védelem az utolsó három helyen állt az NFL-ben a védelmek és az engedett pontok tekintetében.

Vajon a segítség hiánya magyarázza a csökkenő számokat vagy a fogyatkozó szám reális eredmény - a 2004-es draft pick 33 éves lett áprilisban - az évek előrehaladtával?

Ez olyasmi, amit a Panthers szeretne megtudni.

Még ha ki is derül, hogy Allen legjobb napjain már túl van, attól még lehet a legjobb. És ne lepődj meg, ha a Carolina a fiatalság forrása Allen számára.

A Bears átállt a 3-4-es védelemre ebben a holtszezonban és megpróbálták az egész életében 4-3-as defensive end-et játszó játékost linebacker-é alakítani. Visszatérve a jobban ismert szerephez Allen feltöltődhet energiával.

Sok tekintetben van értelme, hogy Allen a Panthers mezében játszik. A kérdés csak az, hogy milyen mértékben fog ez a jó védekezés még jobb lenni. 

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: abc11.com, washingtonpost.com, panthers.com