Majdnem a Tennessee Titans játékosa lett Peyton Manning

2012 márciusában bekövetkezett az amire korábban senki sem gondolhatott, az Indianapolis Colts elküldte irányítóját Peyton Manning-et. A 2011-es szezon ismeretében azonban mégsem volt annyira meglepő a döntés. Négy nyakműtét, egy kihagyott szezon, az 1/1-es pick és Andrew Luck kiválasztásának lehetősége.

Mindent egybevetve a Colts megvált a legendás irányítójától így Manning szabadon kiválaszthatta, hogy hol akarja folytatni a pályafutását. Érdeklőből pedig nem volt hiány, az összes irányítóproblémával küzdő csapat felkereste a cut után.

Az érdeklődők listája igen hosszú volt. Manning visszautasította a Kansas City Chiefs és a Seattle Seahawks érdeklődését de találkozott az Arizona Cardinals, a Miami Dolphins, a San Francisco 49ers, a Denver Broncos és a Tennessee Titans vezetőségével is. A végén a Titans és a Broncos közül választott.

A Broncos szerződését fogadta el. Két Super Bowl részvétel egy bajnoki címmel és egy minden korábbi rekordot megdöntő alapszakasz lett a "jutalma". Az idén visszavonult irányítólegenda azonban pár napja elárulta, hogy az egész Titans szerződés nem csak pletyka volt és majdnem a Nashville-i csapat játékosa lett.

A csapat egy évvel később elhunyt tulajdonosa Bud Adams minden követ megmozgatott Manning-ért. A tulajdonos 89 éves volt és ahogyan lenyilatkozta már nincs sok ideje rá, hogy egy jó Titans-t láthasson a pályán. Adams kora miatt nem kellett jósnak lenni ahhoz, hogy azonnali változtatásokra volt szükség a csapatnál. A Titans így életre szóló szerződést kínál az irányítónak és egy évi 25 millió dollárt tartalmazó szerződést tett le elé.

"Nagyon közel voltunk hozzá." nyilatkozta Manning Dave Ammenheuser szerkesztőnek.

"Reménykedtem benne, hogy mi kerülünk ki győztesen" Úgy gondoltam, hogy a Denver ajánlata előtt vagyunk. Úgy gondoltam, hogy Tennessee-ben marad." - nyilatkozta Manning Broncos-os szerződtetése után Bud Adams.

Manning profi pályafutása alatt a Colts játékosaként igen sok alkalommal keresztbe tett a csoportrivális Titans csapatának azonban az egyetemi évek miatt reménykedtek a visszatérésében. Az irányító a Knoxville városában levő Tennessee Egyetem csapatának a Volunteers-nek a játékosa volt.

Adams-nek nem volt sok ideje de ugyanez elmondható volt Manning esetében is. A játékos pályafutásából már csak pár szezon volt hátra és biztosabb választás mellett döntött bár soha nem derülhet ki, hogy milyen lett volna a running back Chris Johnson-t és a Nate Washington, Kenny Britt, Kendall Wright elkapótriót irányító Peyton Manning vezette Tennessee Titans csapata.

(nfl.com, Fotó: thesobrosnetwork.sportsblog.com, butattheendoftheday.com, examiner.com)