Előzetes: Vikings – Titans (Alapszakasz – 1. hét)

Végre itt a szezon, a Minnesota Vikings csapata ismét éles mérkőzésen léphet pályára, elsőként a Tennessee Titans együttesével mérkőzünk meg idegenben.

A keretszűkítés után leredukálódott a játékosállomány csak azok kerültek be, akik segíthetik a szezonunkat. Arra pedig nagy szükség lesz, mert a kezdőirányító Teddy Bridgewater nélkül kell helytállnunk.

Az mostanra már kiderült, hogy Shaun Hill lesz az, aki kezdőként fogja vezetni a csapatot a Titans elleni első meccsen, a második fordulótól pedig majd meglátjuk. Hill ugye örökös csere, nagyon ritkán, pont ilyen esetekben jutott csak kezdő szerephez. Úgy hiszem, ma óvatosan fogjuk hívni a passzjátékokat, nem kergetjük bele Hill-t felesleges labdaeladásokba.

Ezzel eldől, hogy a futójáték fog majd előtérbe kerülni. Adrian Peterson még mindig úgy érzi magát, mint egy fiatal játékos és szerinte most is ő lehet a liga legjobbja. Erre szükség is lesz, most megint a hátára kell venni a csapatot. Ám nem csak nekünk vannak ilyen dédelgetett álmaink. A másik oldalon a Titans egy nagyon jó futó duóval rendelkezik. DeMarco Murray és Derrick Henry az előszezonban a legütősebb futópárost alkotta, mind yardok, mind pedig TD-k területén. Ez ma kulcsfontosságú lesz, hogy őket, ezt a nagyszerű összedolgozást hogyan tudjuk kikapcsolni.

A támadófalunkban jelentős átalakulás ment végbe. Loadholt visszavonulás és a Sullivan elküldése új játékosoknak ad lehetőséget, hogy naggyá váljanak. Kell is, hiszen ezen a meccsen Hill-nek szüksége lesz a védelemre, ha passzolásra adjuk a fejünket, hogy kellő időt biztosítva csökkentsük a hibázás lehetőségét. 

Elkapók terén jól állunk. És nem csak elkapó, hanem TE poszton is, ahol MyCole Pruitt ugyan térdsérülés miatt egész héten kihagyta az edzést, így ezt a meccset is, de a többiek mind hadra foghatóak. Azt nem tudjuk most, az első meccsen mekkora szerepet biztosítunk a fiatal és tehetséges Laquon Treadwell-nek, hogy alkosson, de inkabb Stefon Diggs, Jarius Wright és az előszezonban kimagasló Adam Thielenkaphat nagyobb szerepet. Charles Johnson játéka egyelőre még kérdéses.

Mariota célpontjai közül inkább a TE-kre kell figyelni, persze ez nem azt jelenti, hogy az elkapókat üresen hagyhatjuk, voltak ebből már nagy bajaink korábban.

A védelmünk lehet az, mely segít a javunkra eldönteni a meccset. Zimmer nagyszerű építkezésének hála, a liga egyik elit vádelmét tudhatjuk a magunkénak, mely bárkivel felveszi a felveszi a versenyt. Labdát, labdákat kell szereznünk és akkor minden rendben lesz. Kell a győzelem, hogy megalapozzuk a jó szezonkezdetet.

A találkozó ma este magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: proplayerinsiders.com