A Los Angeles Rams kinevezte a liga történetének legfiatalabb vezetőedzőjét

Az NFL tegnap Los Angeles városa körül forgott. Először bejelentették, hogy a Chargers átköltözik az Angyalok városába és később kinevezték a csapat új vezetőedzőjét is. A város másik csapata megirigyelhette a rivaldafényt és gyorsan kinevezték a csapat új vezetőedzőjét.

A Rams választása a Washington Redskins offensive koordinátorára Sean McVay-re esett akivel a hírek szerint ötéves szerződést írtak alá. McVay január 24.-én tölti be a 31. születésnapját így Ő lett a liga történetének legfiatalabb vezetőedzője.

A korábbi rekorder Lane Kiffin volt akit 2007-ben 31 évesen nevezett ki az Oakland Raiders. A Rams igen fiatal kerettel rendelkezik és apró érdekesség, hogy a játékosok közül jelenleg csak a defensive end William Hayes idősebb a frissen kinevezett vezetőedzőnél.

McVay 2008-ban 22 évesen kapta az első megbízatását amikor kinevezték a Tampa Bay Buccaneers wide receiver edző asszisztensének. Egy évvel később visszament az egyetemi ligába és 2010-ben csatlakozott a Redskins edzői stábjához. Az első évben tight end asszisztens, három éven keresztül a tight endek edzője és az utolsó három szezonban a csapat támadókoordinátora volt.

McVay irányítása mellett folyamatosan javult az offense teljesítménye, az első szezonjában a korábbi 25. helyről a 10. helyre kormányozta az egységét és tavaly már a liga harmadik helyén zártak a szerzett yardok tekintetében.

A csapat fiatal új edzőjétől egyértelműen azt várják, hogy feljavítsa a gyenge offenset. A Rams támadóegysége ligautolsó volt a szerzett pontok (átlagosan 14 pont) és a szerzett yardok (átlagosan 262.7 yard) tekintetében.

McVay keze alatt nagyon jól teljesített Kirk Cousins és idén a tavalyi Draft 1/1-es játékosát kell majd ligaszintre hozni. Jared Goff igen kiábrándító újonc szezont futott. Hét mérkőzésen játszott de csak 1.089 yardot passzolt, 5 TD-t és 7 interceptiont dobott.

nfl.com, Fotó: