14 yard 300 ezer dollárt ér Johnsonnak

Chris Johnson idei szezonja finoman szólva is kiábrándítóra sikeredett. A kiváló negyedik profi évét taposó futónak az idei számít a leggyengébb évének. Eddig összesen 986 futott yardot sikerült szereznie ami igencsak elmarad egyéni legjobbjánál ami 2006 yard volt. Az első három szezonjában kiemelkedő teljesítményt nyújtott aminek köszönhetően a Tennessee Titans egy négy éves 53.5 millió dolláros szerződést kötött vele.

A "The Tennessean" értesülései szerint még 14 vagy több yardot kell teljesítenie a running backnek, hogy megtarthassa a 300.000 dollárt. Ez a bizonyos 14 yard választja el attól, hogy elérje idén az 1000 yardot. Johnson szerződésében van egy olyan pont, miszerint ha nem éri el az ezer yardot akkor a 2012-es szezonra szóló fizetése 8 millióról 7,7 millió dollárra csökken.

Johnson az utóbbi hetekben finoman sincs élete formájában. A múlt heti Jaguars elleni mérkőzésen 56, míg az azelőtti héten a Colts ellen csak 55 futott yardot szerzett. Igazság szerint a Jaguars ellen még egy bokasérülés is hátráltatta Johnsont.

Viszont most már nincs több kifogás. A hétvégén teljesítenie kell a minimum 14 yardot majd a jövő szezonban bebizonyítani a szurkolók és a klub számára, hogy tényleg kiérdemelte ez a szerződést.

(nfl.com)