Branch és Koppen is elküldve a Patriotstól

A New England Patriots a tegnapi napon a keretszűkítés miatt elküldte a wide receiver Deion Branch-et, a tartalékirányító Brian Hoyer-t és a center Dan Koppen-t. Emellett pedig sérültlistára tette a pár hete szerződtetett running backet, Jeff Demps-t.

Demps ezüstérmes volt a londoni olimpiai játékokon és két előszezon mérkőzésen szerepet is kapott. Korábban nem érkezett olyan hír, hogy megsérült volna a futó ezért ez a lépés felettébb meglepő volt. A sérültlista miatt ki kell hagynia az egész évet és legkorábban csak jövőre mutatkozhat be az NFL-ben. A listára tétellel viszont legalább azt elérték, hogy ne tudja leszerződtetni egy másik csapat sem. A történtek miatt igencsak marketing fogás gyanús Demps szerződtetése.

A 33 éves Deion Branch is új csapat után nézhet. Két éve tért vissza Bostonba, oda ahol NFL pályafutása elkezdődött. 2002-től 2006-ig és 2010-től a tegnapi napig volt a csapat játékosa. Ezen idő alatt 79 mérkőzésen lépett pályára, 4.152 elkapott yardot és 55 elkapott touchdownt szerzett.

A legmeglepőbb lépés viszont a center elküldése volt. A 32 éves játékos 9 éve szerepel az nfl-ben és az egész pályafutását a Patriotsnál töltötte. 121 mérkőzésen lépett pályára és 120-szor a kezdőcsapat tagja volt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy sérülés miatt a tavalyi évben csupán egyetlen mérkőzésen léphetett pályára. Helyettese a negyedik profi évét kezdő Ryan Wendell, vagy az Indianapolis Coltstól idén érkezett Jamey Richard lehet.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)