Game center: Redskins - Vikings

A Titans elleni siker után továbbra is a győzelem megszerzése a cél, ellenféltől függetlenül.

Mérkőzés beharangozó

A Minnesota Vikings (4-1) ismét idegenbe utazik, hogy október 14-én a Washington Redskins (2-3) csapatával mérkőzzön meg a FedEx Field-en. Ez lesz zsinórban a harmadik olyan találkozó amikor egymás utáni szezonban találkoznak. Ezek közül mind a három meccset Washington-ban rendezték meg. Frazier edzősködése alatt 2-0 -ás mérleggel a Vikings a Redskins ellen. Eme jó hagyományt megyünk folytatni a fővárosba.

A nyáron Minnesota-ból távozó DB, Cedric Griffin éppen a mostani ellenfelünkhöz igazolt, de például Madieu Williams is tagja volt a Vikings-nak, aki szintén már a Redskins tagja.

Közvetítési információk

TV: KMSP Channel 9 / FOX
Play-By-Play: Dick Stockton  Elemző: John Lynch
Pályaszéli riporter: Jennifer Hale

RADIO: KFAN-FM 100.3 / KTLK-AM 1130
Play-by-Play: Paul Allen   Elemző: Pete Bercich
Pályaszéli riporter: Greg Coleman és Ben Leber
Pre-Game Show: 1 PM CT / 20:00 CET
KICK OFF: 3:25 PM CT / 22:25 CET

A mérkőzés előtt 30 perccel közzétett cikkben vagy az oldalon az “nfl stream” linkre kattintva megtalálható stream linkek közül lehet majd kiválasztani, hogy melyik csatornán kívánja nézni a mérkőzést. A közvetítés során élő chat valamint az oldalon élő eredménykövetés is lesz.

Nagy napok a Redskins ellen

* Jared Allen 3 sacket ért el a Redskins ellen és ezzel hármas holtversenyben van saját karrierjével, valamint két fumblet is megszerzett. Ezt még a Chiefs tagjaként érte el 2005-ben.
* Chad Greenway a tavalyi idényben 16 tacklet osztott ki a Redskins ellen.
* Percy Harvin 5 elkapásból 65 yardot és 1 TD-t szerzett a tavaly decemberi Redskins elleni találkozón. Azon a meccsen pluszba még 36 yardot futott is.
* Kevin Williams 2005-ben 3 tacklet, 1.5 sacket, 2 passzvédekezést, 1 szerzett fumblet és 1 interceptiont is szerzett a Redskins ellen.

Vikings-Redskins összecsapás jegyzetek

* A Vikings és a Redskins eddig összesen 21 alkalommal játszottak egymással. A párharcot a Washington vezeti 11-10-0 arányban.
* Legutóbb a Vikings tudott győzni kettejük párharcában 33-26 -ra a FedEx Field-en.
* A két csapat eddig 5 alkalommal találkozott a playoffban, amiben a Washington 3-2 -re vezet.
* Ez lesz zsinórban a harmadik év mikor találkoznak egymással a felek. Frazier-nek is ez lesz a harmadik meccse a Washington ellen, mint a Vikings vezetőedzője. Jelenleg 2-0 -ra áll.
* A két fél eddig csak 2 hosszabbításos meccset játszott a párharcok történetében. 1986-ban és 1987-ben is a Redskins tudott győzni.
* A Vikings idegenben 6-5-re áll. A Vikings nyerte a két csapat legutóbbi 3 találkozóját.

Vikings-Redskins kapcsolatok

- A Redskins safety-je Madieu William 2008 és 2010 között a Vikings játékosa volt. 2009-ben Walter Peyton díjat kapott közösségért tett szolgálataiért.
- A Redskins CB-je Cedric Griffin 6 idényt töltött a Vikings csapatánál, mielőtt nyáron megváltak tőle. 2006-ban 2. körös választás volt a Minnesota számára.
- A Vikings offensive koordinátora Bill Musgrave a Washington-i csapat irányítóedzője volt 2005-ben.
- A Vikings TE edzője Jimmie Johnson 1989 és 1991 között a Redskins játékosa volt TE poszton.
- A Vikings elkapója Devin Aromashodu a 2008-as szezon legtöbb részét a Redskins-ben töltötte.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com