Beharangozó: Vikings - Cardinals

A múltheti vereség után hazai pályán javítana a Vikings. Legutóbbi idegenbeli találkozónkon sajnálatos módon vereséget szenvedtünk, de itt a lehetőség a javításra. Jelenlegi ellenfelünk az Arizona Cardinals remekül kezdte az idényt. Négy győzelemmel meglepetésszerűen hatott a csapatokra. Több nagy skalpot is begyűjtött, mint a Patriots vagy az Eagles. Az utóbbi két játéknapon azonban két olyan csapat ellen szenvedett vereséget, akik jóval gyengébbek, mint ők. Hazai pályán a Minnesota eddig három mérkőzést játszott le az idei szezonban és mindet meg is nyerte. Jelenleg mindkét csapat 4 győzelemmel és 2 vereséggel áll saját csoportjának második helyén.

Vasárnap a 4-0 -ás hazai mérlegért megy a harc a Vikings-nak.

Kevin Kolb határozatlan időre kiesett az Arizona kezdőirányító posztjáról, pedig épp formába lendült. Helyette Skelton fog kezdeni vasárnap. Kevin Kolb sérülése talán annak is betudható, hogy az utóbbi három mérkőzés alatt 22 alkalommal sackleték a Cardinals irányítóját. Összesen pedig 28 alkalommal, ami a legrosszabb az idei szezonban.

Most Skelton-on a sor, hogy a Minnesota védelmének nyomását kiállja, akik 15 sackel az NFL sacklistájának a 11. helyen állnak. Sajnos Jared Allen eddig messze elmarad a várt teljesítménytől, legutóbbi négy mérkőzésén is csak 1 sacket tudott szerzeni, de Cardinals ellen javítani akar.

Skelton múlthéten 10 passzából 2 volt jó és dobott egy interceptiont is.

A másik oldalon Christian Ponder remekül kezdte az idényt és mindenki azt reméli, hogy a szezon első öt mérkőzéséhez hasonlóan fog majd játszani. Az első négy mérkőzésen nem volt eladott labdája, csak 824 passzolt yardja és 4 passzolt és 1 futott TD-je. Az utóbbi kettőn már 4 TD és 4 interception is a kezében volt.

Sajnos a múlthéten sem a futás, sem pedig a passzok ellen nem volt elég hatékony a Vikings védelme. Idén eddig az első 5 meccs alatt 426 futott yardot kaptunk és csak 1 TD-t futásból. A Redskins ellen viszont 3 futott TD-t és 138 yardot futottak a védelmünk ellen. Alan Williams-re nagy feladat vár a héten, hogy a Cardinals ellen összeszedje a védelmet.

Szerencsére nálunk rengeteg jó játékos van. Chad Greeway jelenleg a legtöbb tacklet osztotta ki az idei szezonban, összesen 61-et. Kyle Rudolph a legeredményesebb TE az idei szezonban az egész ligában, hiszen 5 TD elkapása is volt. Percy Harvin pedig a legeredményesebb elkapó idén. Elkapásból és futásból már 1084 yardnál jár idén, ami a Cardinals ellen szintén tovább nőhet.

Peterson játéka csak annyira legyen jó, mint tavaly. A múlt szezonban az első negyedben 3 TD-t is futott, valamint 122 yardot szerzett csapatának. Éppen azon a meccsen állított be franchise rekordot a legtöbb futott TD-vel kapcsolatban, amit azóta csak növel és növel.

Nem lesz egyszerű támadni a Vikings offense-nek, hiszen a Cardinals-é a negyedik legjobb védelem az NFL-ben a kapott pontok tekintetében. Mérkőzésenként átlagban csak 16.2 pontot kapott eddig az Arizona-i csapat.

Ennek ellenére a cél a győzelem hazai oldalról és természetesen vendég oldalról is, de reméljük, hogy a jövőre London-ban szereplő Vikings a hétvégén ismét visszakerül a helyes útra és sima győzelemmel ismét a csoport élére áll majd.

Előző összecsapás eredménye

2011.10.09.
Arizona Cardinals 10-34 Minnesota Vikings
Mall of America Field, Minneapolis

Inaktívak listája

[A mérkőzés előtt 90 perccel hozzák nyilvánosságra a hivatalos listát.]

Mérkőzés információk

kick off: 12 pm CT / 19:00 CET