Beharangozó: Seahawks - Vikings

Mindenképp győzelemért utazik el a csapat a nyugati partra. Elérkezett a 9. forduló az idei NFL szezonban. Sajnos nagyon gyorsan telik az idő és már a szezon második felébe fordul át a Minnesota Vikings csapata. A 9. játékhéten az idén hol meglepetést, hol pedig csalódást keltő Seattle Seahawks lesz az ellenfelünk idegenben. Láttuk ahogy a Seahawks legyőzi a Packers vagy a Patriots csapatát, de láttuk múltheti elkeserítő szereplésüket a Lions ellen is.

Mit is várhatunk el a vasárnapi meccstől? Hát Vikings győzelmet, legalábbis minden igaz Vikings hívő ezt várja el csapatától, hogy az elmúlt 3 héten mutatott blama ne fordulhasson elő. Igaz, hogy két hete megvertük a Cardinals-t, csak senki nem érti hogyan. DEFENSE! Igen azon a meccsen a védelemnek köszönhető sikerünk. Azóta viszont mintha kicserélték volna a csapatunkat. Rengeteg hibával és pontatlansággal játszunk.

Ponder teljesítménye, hát hogy is fogalmazzunk, szóval rossz. Lehet, hogy az új barátnő elvette az eszét, pedig a MAMA is megmondta, hogy a kislányok mind ördögök!

Reméljük, hogy elszáll a rózsaszín köd Ponder agyából és végre a pályán folyó történésekre tud koncentrálni. Míg az első 4 meccsen 0 eladott labdával, a legutóbbi 4 meccsen 7 eladott labdával jöhetett le a pályáról. Megpendültek olyan hírek is, hogy ha Ponder továbbra is másodosztályszinten kíván teljesíteni Joe Webb veheti át a helyét. Ezek egyenlőre csak (((alaptalan))) spekulációk!?

Nagyon húzós időszak jön a Vikings számára. Ugye még pontosan 8 mérkőzés van hátra, de ebből 5 idegenben kerül megrendezésre, ráadásul a Packers és a Bears még kétszer a Texans pedig egyszer fog játszani velünk, amiből simán kinéz a 0-5, ha a teljesítményünk nem javul.

A szezon félidején túl, mindkét csapat a javításra törekszik és pozitív mérleggel akar túllépni az alapszakaszon. Ezt a vasárnapi találkozón fogják elkezdeni.

Akire nálunk abszolúte nincs panasz, az a futócsillag, a világsztár, a még nagyon sok pozitív jelzővel ellátott Adrian ALL DAY Peterson. Az idei szezon legtöbb futott yardot szerző futója a héten azt nyilatkozta, hogy akár 300 yardot is képes lenne futni egy meccsen. Reméljük ma megmutatja. A másik oldalon sem a futójátékkal van a gond, ugyanis Marshawn Lynch csak 18 yarddal futott kevesebbet, mint Peterson. Ráadásul Mr. Skittles a csapata egyik húzóembere is.

Mindkét futó az előző két meccsén 100 yard fölé jutott, így jogos a kérdés, ki nyer ma?

Hazai pályán jól szerepel a Seattle, ugyanez rólunk is elmondható volt múlthét csütörtökig. A 3-0 -ás állás nem olyan rossz, azonban ha megnézzük, hogy a Packers és a Patriots ellen győzelemmel megvívott harcban csak 3 ponttal nyertek összesen, ami nem a magabiztosságot jelenti, ráadásul mindenki emlékszik a Packers elleni győztes interceptionre.

Peterson-nak nem igazán lesz könnyű dolga, mert a Seattle csapatának van a liga egyik legjobb futás elleni védelme, mely mérkőzésenként átlagban csak 84,9 yardot engedélyez az ellenfeleknek.

Cook csuklótörése nem jött jól a Vikings-nak, igaz mikor jön jól egy törés, hát semmikor persze. Azonban most ez a helyzet, Cook-ot nélkülözni kell egy időre. Helyén várhatóan az újonc Josh Robinson fog kezdeni, de pályára lép majd A.J. Jefferson is.

Jobban kell erőltetni az pass rust, hiszen csak egy Jared Allen sack volt a múltheti Buccaneers elleni meccsen. Allen az elmúlt hat meccsen legalább egy alkalommal sackelte az ellenfél irányítóját.

Elkapó poszton Wilson-nak nem sok opciója van, ha az érdemes elkapókat vesszük. Ben Obomanu, Braylon Edwards, Doug Baldwin is sérült ráadásul Golden Tate is bokafájdalmakkal küzd. Így maradt Sidney Rice a képben, persze lesz más elkapója is, de Rice az igazi célpont. Rá kell majd nagyon figyelni, hiszen pontosan tudjuk milyen játékos ő. 3 nálunk töltött éve alatt sokszor kisegítette a csapatot, nagyban hozzájárult a 2009-es konferenciadöntő mérkőzéshez is. Ráadásul a Seahawks-ban is bizonyított már. A Patriots elleni is győztes, 41 yardos TD elkapást produkált.

Összegezve szép meccs lesz, reméljük sok ponttal, amiből a Vikings jócskán kiveszi részét, hogy a rájátszás esélyét továbbra is életben tartsa. Tudom, hogy nem feltétlen a playoff a cél idén, de jó lenne, ha december 30-ával nem érne véget számunkra a móka. Találkozunk a meccsen, ami 22:05 -től kezdődik magyar idő szerint.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com