Nagyító alatt a Denver Broncos

Nehéz mérkőzés áll csapatunk előtt, hiszen a nyitófordulóban a címvédő Baltimore Ravens-t legyőző Denver Broncos látogat a Metlife Stadiumba.

Irányítójukat senkinek sem kell bemutatni, hiszen csapatunk QB-jának bátyjáról,Peyton Manningről van szó. Ritka jó formában van, hiszen egy hete 466 yardot és 7 TD-t passzolt össze. Védelmünknek fel kell kötnie a gatyát és a teljes mérkőzés alatt nagy nyomást helyezni Peytonra hátha hibázik egyet vagy kettőt.

A Denver futójátéka nem a legjobb arcát mutatta múlt csütörtökön, de ez bármikor megváltozhat, hiszen tehetséges játékosokat találunk ezen a poszton. Knowshon Moreno valószínűleg nem futja be azt a pályafutást amit szántak neki, de egy-egy jó játékra bármikor jó lehet. Ronnie Hillman a tavalyi, Montee Ball pedig az idei drafton érkezett és inkább utóbbi, a college rekordokat döntögető Ball lehet a denveriek hasznára a jövőben.

Ellenben az elkapók között több klasszist is találunk. A New Englandtől érkezett az offseason során Wes Welker, aki máris 2 TD-vel mutatkozott be. Demaryius Thomas hozta ugyanezt, ráadásul a yard mennyiséget is jobban termelte. A jelenlegi helyzet nagy vesztese Eric Decker, aki azonban épp emiatt okozhat meglepetést. Trindon Holliday a visszahordásoknál okozhat bonyodalmat. A tight endek közül Jacobe Tamme-től és Joel Dressentől várták a jó teljesítményt, helyettük viszont Julius Thomas volt tarthatatlan.

A két tackle az új szerződést kapó Ryan Clady és Orlando Franklin akik évek óta a Broncos kezdői ezeken a posztokon. A guard Zane Beadles-ről is elmondható ugyanez, aki mellé érkezett San Diegoból Louis Vasquez. A snapeket pedig Manny Ramirez adja. A Baltimore 3 sacket szerzett ellenük.

Áttérve a védelemre, a tavaly draftolt Derek Wolfe korrekt újonc idényt produkált (40 tak, 6 sack) és ellenünk is okozhat problémákat. A túloldalon Robert Ayers próbál átmenni a védelmen, akinek már van idén egy sackje. A két DT Kevin Vickerson és Terrance Knighton. Ellenben a legjobban Shaun Phillips pörgött a legjobban (2,5 sack) a legnagyobb veszélyt talán ő jelentheti pass rush-ban. Érdemes megemlíteni az idei draft első körében érkező Sylvester Williams nevét is.

A linebacker sorból nagyon hiányzik Von Miller, de így is találunk jó játékosokat. A középső linebacker Wesley Woodyard rendkívül sokoldalú, hiszen egy rakat szerelés mellett képes az irányító sackelésére és az interceptionre is. Múlt hétenDanny Trevathantól láthattunk egy picket, de aztán az end zone előtt megszabadult a labdától...C'mon man!

A secondary-nek lesz egy nagy hiányzója, Champ Bailey Ellenünk sem tud pályára lépni. Szó mi szó nem bánom ezt még úgy sem, hogy Chris Harris-nek nem volt rossz meccse legutóbb. Dominique Rodgers-Cromartie új játékos, Eli pedig jól ismerheti, hiszen az elmúlt két idényt Philadelphiában töltötte. A két safety-re is figyelnünk kell, Duke Ihenacho és Rahim Moore is képes az ellenfél megállítására és a Baltimore ellen is rendesen pörögtek.

A mezőnygólokat Matt Prater rúgja, akinek hatótávolsága magasan 50 yard felett van. Legutóbb csak az extra pontokat kellett értékesítenie, ezt természetesen sikerrel teljesítette. Punter poszton is erős a Broncos, Britton Colquitt jó átlaggal puntol. Mint már korábban szóba került, az elsődleges visszahordó Trindon Holliday, persze volt már, hogy hiba csúszott a gépezetbe...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu