Beharangozó: Vikings - Browns

Preview Browns-Vikings_RegularSeason3_1Elérkezett a harmadik játékhét is az NFL-ben, ideje megnyerni egy mérkőzést. Az utolsó szezonunk a Mall of America Field-en. 32 év után az utolsó idényéhez érkezett a már sok eseményt megélt aréna. Méltó búcsút kell vennünk a stadionunktól, kezdésnek például megnyerhetnénk a Browns elleni találkozót.

Ez az idény a vártnál sokkal rosszabbul indult, hiszen az első két mérkőzésünket egyaránt vereséggel zártuk, két csoportellenféllel szemben. Mind a Lions, mind Bears ellen idegenben szenvedtük el a sajnálatos vereséget, de ezen a meccsen mindenféleképpen meg kell szereznünk az első győzelmet idén.

Már a hét elején tudni lehetett, hogy Brandon Weeden a Browns kezdőirányítója nem fog játszani ellenünk, mert a Baltimore ellen megsérült a hüvelykujja. Azóta már az is kiderült, hogy a csapat a harmadik számú irányítóval, Brian Hoyer-el indul csatába ellenünk.

Nem kis port kavart a Cleveland talán legérthetetlenebb húzása, miszerint a szerdai napon a csapat egyetlen erősségét, Trent Richardson-t eltradelte az Indianapolis Colts csapatával egy 2014-es első körös draftjogért. Találgatták, hogy ilyen hamar feladták a szezont vagy, hogy mi annak az oka, hogy az egyetlen támadóerejétől is megválik a csapat.

Ez nekünk csak jól jött, hiszen Richardson jó futójátékos és a Cleveland egyik fő erőssége, volt.

Egy igen érdekes mérkőzés elé nézünk, ahol már tényleg szükségszerű a győzelem. Mindkét csapat 0-2 -es mérleggel áll a liga utolsó helyeinek egyikén. Szerintem egyik alakulat sem a legrosszabb mérlegre és a vele járó 1/1 -re gyúr, de a Browns-nál talán úgy tűnik. Mi ezt azonban nem engedhetjük meg.

Hihetetlenül hangzik, de azzal a kiábrándító játékkal, amit egy hete a Bears ellen mutattunk, még azzal is majdnem megnyertük a találkozót. Most ez megengedhetetlen. Ezen a találkozón, ezzel a teljesen meggyengített Browns-al szemben nagy erődemonstrációt kell tartanunk és hitet kell adnunk szurkolóinknak, hogy nincs miért aggódni.

Persze ezt könnyű mondani, jelen esetben leírni, de a tény tény marad.

Ez a párosítás nem a leggyakoribb az NFL-ben, mindössze a 15. alkalom lesz, hogy két csapat egymással mérkőzik meg. A mérleg nyelve egyértelműen felénk billen, a 11-3 -as összesítés mindent elmond. Legutóbb 4 éve, 2009 -ben találkoztunk jelenlegi ellenfelünkkel éppen a szezonnyitón. Adrian Peterson azon a meccsen igazi vezére volt csapatunknak, hiszen 180 futott yardot és 3 futott TD-t ért el.

Ennek most sem kéne másképp történnie, mert igazából nekünk is egyetlen fegyverünk a futójáték, ha az nincs, akkor a meccs kimenetele meglepő is lehet. Eddig nem igazán tündökölt a tavalyi év MVP-je, de ez nem az ő hibája, hiszen elég nehéz egy olyan O-line mögött futni, ami szinte semmi erőfeszítést nem tesz annak érdekében, hogy az ellenfél védőit feltartóztassa. Remélhetőleg most vasárnap végre összekapják magukat.

Másik ember, akinek ideje lenne valami jó teljesítménnyel előrukkolni, az az irányító Christian Ponder. Ponder ebben az évben eddig mindent megtett, hogy jövőre az első körben irányítót válasszon a Minnesota. Egyszerűen nincs meg benne az, ami azért kell, hogy jó irányító lehessen.

Bár felvetődtek olyan hírek, hogy Cassel fog kezdeni nálunk, de ez szinte biztos, hogy nem így lesz, ha mégis, akkor az csak a meccsen fog kiderülni.

A Cleveland fegyvere a védelem lehet, ami a Vikings vezetőedzője, Leslie Frazier szerint masszív, így nem könnyű áttörni rajtuk. AZért remélem sikerül.

Ha a vendégek támadói közül kell valakit kiemelni, akkor és Jordan Cameron-ra szavaznék. A tight end poszton játszó játékos nagyon jól kapja el a labdákat. Már az előszezonban is megvillant a meccseken, de az alapszakaszban eddig kifogástalan a játéka. Mérkőzésenként 100 yardot kap el, nem csoda, hogy a legkeresettebb célpontja Weeden-nek. Ez Hoyer beállásával sem fog fog változni szerintem, mert ha ő biztoskezű, akkor hiba lenne nem rá játszani a játékokat. Van még két másik játékos, akit még meg lehet említeni. Az egyik Josh Gordon, aki elkapó poszton játszik, nem is rosszul. A másik a Richardson távozása után igazolt futó Willis McGahee, aki már játszott jó néhány NFL csapatnál, így tapasztalatnak nincs híján.

Cameron és Gordon szoros fogása és levédekezése életbevágó a mérkőzésen, mert a helyenként nagyon hiányos secondary-nk képes akkorát hibázni, amekkorát csak kell. Úgy gondolom, hogy az ő kikapcsolásukkal és a defense line irányítóra gyakorolt nyomásával megfogható az Ohio-i csapat és sikerül megszereznünk első győzelmünket az idei szezonban.

Ha ezt a mérkőzést nem tudjuk megnyerni, megöl a szégyen, csak felvetődik bennünk a kérdés, miszerint, akkor melyik csapat lesz az a szezonban akiket le tudunk győzni. Ez viszont a jövő zenéje, ráérünk ezen aggódni, ha újabb vereség lesz, de nem lesz. DE NEM LESZ!

A találkozó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com