Mérkőzés összefoglaló: Buccaneers 20-31 Eagles

Óóóó mondd miért? Kérdezhetjük meg úgy érzem teljesen joggal. Miért kell nekünk hétről hétre ezt látnunk? Egyáltalán miért nézem? Miért nem töltöm el hasznosan az időmet? Miért van az, hogy míg más csapatoknál a tartalék irányító is 300 yardot adogat, addig nekünk egy tisztességes sem jut? Miért nem rúgják ki Greg Schiano-t?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések sokasága kavarodik bennem, és gondolom többi Buccaneers érzületű, mazochista hajlamokkal megáldott szurkolótársamban is, akik ezt immáron zsinórban ötödször is végignézték. Bizony ez volt az ötödik vereségünk idén. Az ötödik egy olyan csapattal, akit a szezon kezdete előtt mindannyian simán a rájátszásba álmodtunk volna.

Azonban ez a mérkőzés sem juttatott minket közelebb a rájátszáshoz, olyannyira nem, hogy el is lehet gondolkozni jövőre kit hozunk ide edzőnek, illetve, hogy kit fogunk elhozni a 2014-es draftról. Már a Philadelphia első labdaérintésétől meglepődhettünk, amikor is az első játék alkalmával 44 yardot hoztak, majd szintén ebben a drive-ban, összesen nyolc játékból, 85 yardot tettek meg. Az akció végén, az Eagles irányítója Nick Foles szerezte meg a mérkőzés első touchdownját egy 4 yardos futással. Ezen időszak alatt a védelmünknek se híre se hamva nem igazán volt a pályán. A támadó egység ezúttal viszont egész jó formában játszott, legalább is az első félidőben. Az első pontokat, egy "Shady McCoy" féle fumble után szerezhettük, melyet Darrelle Revis szerzett sikeresen vissza. Az alkalommal azonban nem igazán tudott élni ezúttal Glennon, Kalózaink csak mezőnygól távolságba jutottak, ezúttal pedig a szezon során eddig nem igazán brillírozó Rian Lindell sem hibázott, és három ponttal felzárkóztatta a Buccaneers-t.

"Shady" labdavesztését megelőző pillanat.

A második játékrész szintén nekünk kedvezett, ahol már úgy tűnt a támadóegység idén először valamiféle életet erőltet elhalt végtagjaiba, és szépen termelni kezdték a yardokat. Már Mike Glennon is irányítónak tűnt messziről. Így tehát nem kellett sokat várni, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Glennon megszerezte ugyanis a Buccaneers első touchdownját a mérkőzésen, egy 24 yardos sikeres passzal, Vincent Jackson felé. Bár ezúttal sokat köszönhettek a fiúk a speciális egységnek is, ugyanis Eric Page visszahordásának köszönhetően, már csak 39 yardot kellett megtenniük azért a bizonyos hat pontért. A folyamatos vereségek, és negatív behatások ellenére, úgy gondolom, hogy Eric Page az egyik legjobb visszahordó, aki az utóbbi pár évben megfordult nálunk.

DeSean Jackson (WR), és Nick Foles (QB) azonban nem hagyta sokáig örülni Martalócainkat, majdhogynem három percig élvezhettük a vezetés örömét. Majd egy 8 play-es drive-ot követően, DeSean Jackson úgy döntött bebizonyítja, hogy nem csak a szája jár. Ő biza valóban gyors is. Nagyon szépen otthagyta Darrelle Revis-t az end zone-ban, mely elszakadás szintén touchdownt ért a Philadelphiának. Mit lehet ilyenkor ugye tenni? Veszett harci kakas módjára menni az eredmény után. Így tett Glennon és a támadó egység is, a következő 79 yardon keresztül tartó drive-unkban, ezúttal olyat láthattunk amit jól nézzünk meg magunknak! A nem túl jó atletikai képességeiről híres, több mint két méteres irányítónk kulcsfontosságú 16 yardos futásokat hajtott végre. Aztán pedig Doug Martin szakadt el sikeresen, jelentem a mérkőzés során először és utoljára. Martin fala nem igazán könnyítette ma meg a dolgát, érezni lehetett bizony a húsevő baktériummal bajlódó Carl Nicks (G) hiányát. Miután pedig Martint a gólvonaltól 1 yardra megállították. Vincent Jacksoné lehetett a megtiszteltetés, hogy megszerezze második touchdownunkat a mérkőzésen!Ezzel pedig ki is alakult a félidei végeredmény 14-17 a mi javunkra.

Sajnos nem kérdés, ma ki nyerte ezt a párharcot!

Aztán pedig jöttek a gondok! A gondot ezúttal leginkább Riley Coopernek hívták. Ejtsünk akkor róla pár szót! Tehát ő egy elkapó, és eddig öt héten keresztül leginkább csak úgy volt. Öt hét alatt 93 yardot sikerült elkapnia. Ezt a számot nem hogy elérte ma egy mérkőzésen, de túl is szárnyalta, ráadásul tette mindezt négy elkapásból. És hogy miért? Mert Chip Kelly ravasz ember ám! Megcélozza az ellenfél védelmének gyenge pontjait. A gyenge pontot ma Johnthan Banks-nek hívták. A cornerback ugyanis egész este nem tudott lépést tartani Cooperrel. Legyen az sebessége, vagy a hétvégén szerzett húsevő baktériumai miatt. Egyszerűen nem volt rá képes. Ez az egész mérkőzésen csúnyán megnyilvánult, azonban az rejtély, hogy a Buccaneers másik nagyon gyenge pontja, Greg Schiano ezt hogy nem vette észre? Riley Cooper a harmadik negyedben egy 47 yardos touchdown passzt kapott Nick Foles-tól. A mérkőzésen pedig 120 yardot hozott, mindössze 4 elkapásból. Mind a négy alkalommal Johnthan Banks-et hagyta csúnyán maga mögött.

Persze voltak a védelemben ma is szépen játszó Kalózok, a Lavonte David, Mason Foster duót gondolom már említeni sem kell. Előbbi egy nagyon szép sack-et is bemutatott Foles sérelmére. Dashon Goldson is veszélyes volt a mai napon, földön és levegőben egyaránt. Azonban ezt a fránya Foles-t nem lehetett ma megállítani. Valahogy így fest az, amikor egy irányító lehetőséget kap, és nem akarja azt kiadni a kezéből. Foles szépen leadogatott, a sok területen elvert védelmünk ellen ma 296 yardot, adott 3 TD passzt, egyet pedig még futott is, és labdát egyszer sem adott el a meccsen. Azt hiszem, ez több mint meggyőző teljesítmény. Annyira jó lenne, ha egyszer a mi játékosaink is mutatnának végre valami meggyőzőt. Bár Glennon nagyon szépen kezdte a meccset, és a yardokat is szépen termelte, ezúttal 273-at. Valamint adott 2 TD passzt is. Sajnos azt kell mondjuk a kritikus szituációkban megint csak betlizett.

Foles ma nehezen adta magát...

Az utolsó játékrészre már csak egy mezőnygólig sikerült eljutnunk, mellyel sikerült egy pont hátrányra felzárkózni. Időnk pedig még bőven lett volna, hogy átvegyük a vezetést, vagy megnyerjük ezt a meccset, azonban ez ma sem jött össze. A védelemnek ezúttal kritikus szituációban ismét nem sikerült. DeSean Jackson ismét ott hagyta Revis-t, és az egész secondary-t, Foles 39 yardos passzával pedig 28-20-ra módosította az eredményt. Ezt követően a támadó egységünk szintén nem jutott semeddig. Az addig pedig tempósan játszó sasok már csak az idővel játszottak. Mindeközben LeSean McCoy-nak köszönhetően, még egy mezőnygólig is elfutkároztak. És bár több mint két perc volt még hátra a mérkőzésből, a Buccaneers a meccs ezen a pontján már teljesen összeomlott. A szánalmas próbálkozásokon túl már nem igazán jutottunk semmire. Így tehát ki is alakult a fent is látható végeredmény.

A mérkőzésen ismét akadtak pozitívumok is, az első Tim Wright, aki eredetileg elkapóként tevékenykedik, de mivel tight end pozícióban elég sok játékosunk kidőlt már egy ideje ezen a poszton található meg. És úgy vélem személyében megtaláltuk az elkapó felfogású tight endünket, megbízható, kiegyensúlyozott játékát öröm volt nézni. Rengeteg hosszú first downt szerzett ma nekünk, és ha touchdown nincs is a neve mellett, azért az a hét elkapás 91 yardon mindenképpen biztató egy tight endtől.Vincent Jackson pedig továbbra is Vincent Jackson, a maga 114 yardjával és 2 TD elkapásával szintén kivette a részét a mai teljesítményből.

V-Jax ma kétszer vetődött az end zone-ba!

Akik pedig úgy gondolom csúnyán leszerepeltek ma, az egyrészről a támadófalunk, ők egyáltalán nem tudták segíteni Doug Martin munkáját, ráadásul szabálytalanságok tömkelegével nehezítették a támadó egység dolgát. Valamint cornerback párosunk, akiket ma csúnyán otthagytak az Eagles elkapói.

Ahhoz kétség sem férhet, hogy az idei teljesítményünkből, ma láttuk a legjobb támadóegységet a pályán, azonban csapatszinten ez a mutatott játék nagyon kevés. És azt hiszem egyre inkább be kell lássuk, hogy a védelmi sémának valóban vannak nagyon súlyos hiányosságai, valamint az offense játéka is kezd kiszámítható lenni, legalábbis ami Doug Martint illeti. Greg Schiano egyre inkább nincs a helyzet magaslatán, sem a Freeman ügyben, sem az öltözőben, sem a pályán.

Azt hiszem ezzel a vereséggel tényleg nyugodt szívvel kijelenthetjük, számunkra a rájátszás idén már elérhetetlen, igazság szerint örülni fogunk ha egyáltalán mérkőzést tudunk nyerni. A csalódottságot pedig példázza eme pár száz szurkolói hozzászólásból kiemelt kis momentum, mely az SB Nation mérkőzés követő fórumából származik.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu