Beharangozó: Cardinals - Seahawks (7.hét)

Ma éjjel 2.30-kor Arizonaban lép pályára a Seattle Seahawks együttese, amit a SportTV is élőben közvetít. Ha nem tudtok fennmaradni, akkor pénteken délután 17.00-kor, illetve este 21.00-kor megnézhető az ismétlés.

Mivel végre TV képernyőn látható a csapat, így reméljük, hogy minden magyar Seahawks rajongó megnézi az összecsapást. Emiatt egy kicsit bővebb beharangozót olvashattok.

Kezdjük a két irányítóval. Azt nem kell gondolom elmondani, hogy ki a jobb Russell Wilson, avagy Carson Palmer. A Cards irányítójának eddig minden meccsen volt eladott labdája, az utóbbi három meccsen több is. Inkonzisztens, sok hibával játszik, sokszor pontatlan. Azonban Larry Fitzgeraldot is sokszor megtalálja, valamint Michael Floydnak is jobb éve van, mint eddig. Előszeretettel használja még az irányító az újonc RBt, Andre Ellingtont is, aki screenekből nagyon veszélyes. Palmerben bármikor benne van egy jó meccs, amikor bőven 300 yard felett passzol, de az is hogy 3-4 eladott labdával megnyeresse a meccset az ellenfélnek.

Wilson pont az ellentéte, aki keveset passzol, keveset hibázik. A passzai mellé azonban idén nagyon veszélyesen fut. Tavaly az év vége felé is már megmutatta, hogy mit tud a földön, gondoljunk csak a Bills elleni 3 futott TD-ra, de idén sokkal többet tartja meg maga a labdát, és futja meg az értékes yardokat. Ez azonban nem volt túl tudatos eleinte, hiszen a nagyon gyenge falmunka miatt kellett futnia. Mára már annyira tart a pass rusherektől, hogy talán már túl korán kezd el futni, ami azonban nem hátrány, hiszen rendre hozza a yardokat. Nem tudom meddig lehet ez sikeres, és meddig lehet abban bízni, hogy megússza sérülés nékül ezeket a meccsenkénti 10-12 futásokat, plusz a sackeket.

Mindkét QB munkáját megnehezíti az ellenfelek nagyon erős védelme. Sherman idén is az egyik legjobb CB teljesítményt nyújtja, Thomas is fantasztikus, valamint Walter Thurmond is megbízható nickel CB. A gond az utóbbi hetekben Brandon Browner gyenge játéka. A Texans és a Colts ellen is többet hibázott, a Titans ellen pedig le is kellett ültetni a padra, annyira nem ment neki a játék. A helyére beálló Byron Maxwell közepes CB, kezdő posztra nem biztos, hogy beküldhető, így Brownertől javulás kell, mert Fitzgerald könnyedén, de Floyd is megverheti egy az egyben.

Chris Clemons kisebb sérüléssel bajlódik, játéka kérdéses, így az egyik legjobb passz siettető hiányozni fog. Avril, Bennett és Irvin azonban ott lesz, és sebességüket kihasználva elkaphatják többször is Palmert, és hibákra kényszeríthetik a QB-t. Főleg mivel az OT-k sem a legjobbak Arizonaban. Sowell a liga egyik legrosszabb LT-je, és a nagy reményekkel érkező Winston sem játszik valami jól eddig.

Seahawks @ Cardinals (2012, 1.hét)

A másik oldalon is erős a secondary, viszont ott is vannak hibák. Múlt héten Vernon Davis fantasztikus számokat rakott fel, ezt főleg Yeremiah Bell és Jerraud Powers ellen tette meg. Patrick Peterson évről évre jobb, idén már tényleg top5-ös CB-k között lehet emlegetni. Valószínűleg ő fogja majd Sidney Rice-t, így az alulteljesítő WR megint nem néz produktív meccs elé. Sokkal inkább bízhat majd Wilson Golden Tate-ben, Doug Baldwinban és Jermaine Kearse-ben. Utóbbi egyre jobb, és minden egyes játékpercet meghálál. A TE levédekezése tehát nagy falat a Cardinalsnak, azonban a Seahawks sose alkalmazta túlzottan elkapásokban a TE-eket. Zach Miller már játszhat, így neki összejöhet egy közepesnél jobb meccs, de nem lepődnék meg ha most sem érné el az 50 yardot. Főleg ha sérülése miatt kevesebbet lesz pályán, valamint kap több blokkolási feladatot is. Passzjátákban még Luke Willson-t veheti elő Russell Wilson, aki 2-3 db 10-15 yardot passzplayra mindig jó. Marshawn Lynch az, aki az elmúlt pár meccsen előkerült a passzoknál. A RB nem tartozik a legjobb elkapó RB-k közé, de mivel Wilsonnak nagyon kevés ideje van a passzokra, így ő a legközelebbi célpont, és így többször is elő kellett őt venni ezekben a helyzetekben.

Calais Campbell megsérült múlt héten, így lehet kihagyja a meccset, ami Cardnals nagy probléma lenne , hiszen legjobb pass rusher a csapatban. Sacket azonban bliccek, főleg ILB bliccekkel is képesek szerezni. Mind Washington, mind Dansby nagyon jó ebben. Ungeréknek ott figyelni kell majd nagyon. Inkább tőlük tartok, mind az OLB-ktől, akiket még a McQuistan, Bowie páros is megfoghat.

Lynch azért továbbra is a futásokért felel leginkább. Turbin és Michael nagyon kevés lehetőséget kap mögötte, mivel Lynch nagyon jó. Én azért Turbint többször játszatnám, jól játszik ha kap lehetőséget, és Lynchnek is kell pihenőidő. Az OL még tartalékos összeállításban is jól blokkol a futásokhoz, de nyílván Okunggal jobb lenne. Michael Bowie az aki meglepően jól mozog futásoknál a jobb oldalon.

A Cardinalsnál Rashad Mendenhall a kezdő futó. Átlagos játékos, akitől nagyon nem kell félni, hisz középen a NT poszton Mebane pro bowl évet fut. A csere RB Ellington az aki veszélyesebb. Külső futásoknál, screeneknél is jól ugrik be a meccsbe és igazi differencemaker lehet belőle. Mivel Bobby Wagner ezt a meccset is kihagyja, így a tartalékos LB sornak (Smith, Wright, Irvin) kell megoldani a semlegesítését. A Titans ellen Chris Johnsont könnyedén fogta a csapat, így bízhatunk benne, hogy Ellingtont is megfogja a D#.

Szót kell ejteni a Special Teamről is, hiszen két TD-t is engedtek az elmúlt két meccsen, ami vereséget, valamint egy szoros meccset eredményezet. A Colts ellen egy blokkolt FG-t vitt TD-re az ellenfél, a Titans ellen pedig a csere holder (Chris Maragos, S) bénázása miatt kapott TD-t a Seahawks. Ezek miatt a ST-nek javulnia kell, nem csak ezek elkerülése miatt, hanem, hogy a visszahordások is sikerebbek legyenek, mivel sem Tate, sem Kearse nem tudott nagyobb returnt bemutatni.

Kulcsfontosságú párharcok:

- KJ Wright (LB) vs Andre Ellington (RB): Wright MLB-t fog játszani, mivel Wagner ugye sérült. Nem mozgott rosszul ezen a poszton múlt héten, most is jó teljesítményre lesz szüksége, hoy megállítsa remek rookie RB-t.

- Richard Sherman (CB) vs Larry Fitzgerald (WR): Óriási párharc várható a liga két nagy egyénisége között. Szinte biztos, hogy végig Sherman lesz Fitz-n, így Palmernek is nehezebb feladata lesz, hogy megtalálja a legjobb elkapóját.

- Russell Wilson (QB) vs Daryl Washington (ILB): Washington nagyon jól bliccelő ILB, így sokat kergetheti a QB-t. Biztos vagyok benne, hogy sokat fognak találkozni.

- JR Sweezy (OG) vs Calais Campbell (DE): Campbell a liga egyik legjobb 34-es DE-e, és mivel Sweezy-t bárki meg tudja verni így Wilsonnak ma sem lezs könnyű estéje. Hozzá kel tenni, hogy a DE nem biztos hogy játszhat sérülése miatt.

A legutóbb tavaly decemberben találkoztak a csapatok. Akkor kiütéses Seahawks győzelem született. Gondolom mindenki emlékszik arra az 58-0-ra. Akkor minden bejött, könnyedén ment az offense, teljesen lezárta a Cards offenset a defense, és a ST is csinált TD-t. Most teljesen más meccs lesz. A Cardinals erősödött, erős a defense, és ha a Paamer jó napot fog ki, akkor nehéz meccs lesz.

Tehát ma éjjel Seahawks-Cardinals, amit holnap délután és/vagy este is megnézhettek a SportTV-ben.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary