Hosszabbításban vesztett a Lions a Giants ellen

Némi meglepetésre a New York Giants hosszabbításban győzni tudott az év utolsó előtti mérkőzésén egy rendkívüli fordulatos összecsapáson. Számos hibát láthattunk mindkét csapattól is, azonban izgalmakban nem lehetett hiány. A szezon már elúszott, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni.

A mérkőzést csapatunk kezdte jobban, egy mezőnygóllal szereztünk vezetést, melyet David Akers egyenlített ki. A félidő további része azonban nem a Lions-ról szólt és egy touchdownnal valamint egy újabb field goallal 10 pontos New yorki előnnyel fordulhattak a csapatok. Az Oroszlánok sajnos feléledtek a második félidőre és Manningék jó másfél negyeden keresztül egy first downt sem tudtak elérni. Sajnos ennek meglett az eredménye és a védelem remeklése ellenére is átvette a vezetést a Detroit. A defense-től azonban futotta még egy nagy játékra és Will Hill interception utáni touchdownjával egyenlő lett az állás. A legvégén csapatunk eldönthette volna a mérkőzést, azonban Manning a rendes játékidő végén eladta a labdát.

A hosszabbítás is hasonlóan hektikusra sikeredett. Elsőként Michael Coxtól láthattunk egy nem várt visszahordást, amely után Andre Brown eladta a labdát. Persze közel sem biztos, hogy valóban fumble volt, érzésem szerint lenn volt már a földön játékosunk könyöke. Szerencsére a Lions sem tudott mit kezdeni a labdával, így újra Eli kezébe került a mérkőzés, ő pedig végre élni tudott a lehetőséggel. Kritikus szituációt oldott meg 4th & 7-nél, Josh Brown pedig 45 yardról sem hibázott, ami a győzelmet jelentette.

Offense oldalon egy félidőn át nagyjából jól működtek a dolgok, igaz Andre Brown teljesen súlytalan volt jelen körülmények között. Meglepően néhány jó playhívást is láthattunk, amely azonban szünet után alaposan leromlott. Nincs mese, Gilbride-nak távoznia kell. Ugyanakkor nagyon tetszett a hosszabbításban Coughlin döntése, a 4th & 7-nél összehozott sikeres játék a győzelmet jelentette. Szintén üde színfolt volt Jerrel Jernigan is, aki élete első touchdown elkapását szerezte meg és a mai estén Eli első számú célpontja volt. Sajnos más pozitívumot nem lehet elmondani. A második félidőben first downt is alig láthattunk, a futásokat teljesen megfogták a Lions védői, Manningnek pedig nem hagyott időt a támadófal. Az első félidei jó játék és a hosszabbítás bravúros játéka azonban elég volt a győzelemre.

A védelem ellenben sokkal jobban játszott. Will Hill TD-re váltotta pickjét, Justin Tuck szintén bemutatott egy INT-t (ráadásul a mérkőzést sérülten játszotta végig), Mathias Kiwanuka 2 sacket szerzett. Azért a csapat ezen részében sem volt minden fenékig tejfel, Joique Bell 20 kísérletből 91 yardot és egy touchdownt ért el, játékosaink pedig számos szerelést elhibáztak. A legkisebb gond azonban továbbra is a védelemmel van.

A special team kétarcú volt. Engedett egy csúnya visszahordást és Damontre Moore-nak valószínűleg már az óvodában is offside volt a jele. Sokkal jobban koncentrálnia kell fiatal játékosunknak, hiszen ilyen játékkal nem sokáig marad meg a ligában. Michael Cox 56 yardos visszahordása élményszámba ment, több ilyet szeretnék látni.

Összességében tehát elmondható, hogy egy rendkívül szórakoztató mérkőzésen tudott nyerni csapatunk. Szerintem mindenki sokkal rosszabb játékra és sima vereségre számított. Az is bebizonyosodott, hogy ez a Detroit nem érdemel rájátszást, együttesünk pedig 6-9-re javította mérlegét.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu