A labda mindkét oldalán ég a tűz

Hetek óta beszélt a védelem koordinátora, ‪‎Sean McDermott‬ a Panthers ‬védelem jobb játékáról

Az egység jól játszott, de nem sikerült nyerni. Ez megváltozott vasárnap, amikor a Carolina uralta a Saints elleni meccset és megszerezte a 41-10-es győzelmet New Orleans-ban.

"Lehet, hogy nem jelent meg mindig az eredményjelző táblán az utolsó öt-hat hétben, de már említettem - Azt hiszem, jól játszottunk." mondta McDermott. "Ez egy bizalom a játékosok felé. Volt néhány személyi változtatás, és azt hiszem, hogy beértek."

Minden beért a Carolina-nak New Orleans-ban.

A Panthers kierőszakolt két labdavesztést a Saints első három játékában, és a liga harmadik helyezett offense-ét 310 yardon tartotta, mindössze 84-et engedve az első félidőben. A New Orleans mindössze 5/14-et ért el a harmadik kísérleteknél, és az egyetlen touchdown-jukat a negyedik negyed végén szerezték.

McDermott mindig azt mondja, az NFL a passz levédekezés játéka, és a Panthers a szívére vette ezt a Saints ellen. A Carolina-nak 11 levédekezett passza volt, a védelem mindhárom szintjén.

A secondary, akik tudták, hogy nagy kihívás előtt állnak az irányító Drew Brees és a Saint robbanásveszélyes passzjátéka miatt, különösen lenyűgöző volt. A rookie cornerback Ben Benwikere‬ szerzett egy interception-t, és két levédekezett passza volt, az újonc safety TreBoston‬-nak két levédekezett passza volt pályafutásának második kezdő meccsén és a veterán safety Roman‬ ‬‎Harper érte el a legtöbbet a meccsen, három levédekezett passza volt egykori csapata ellen.

"Kimentek oda, és mentálisan erősek voltak. Tetszik az, ahová tartunk." mondta McDermott. "Ez jó érzés a játékosoknak."

És jó érzés az edzőnek is.

A Panthers nem nyerte meg a meccset a nyitó drive-val, de az biztos, hogy nagy lépést tett vele afelé.

A fullback Mike Tolbert zsonglőr elkapása után, az első támadó játékot követően a Carolina soha nem nézett vissza. Hat játékkal később az irányító Cam Newton egy 9 yardos TD passzt adott a wide receiver Kelvin Benjamin-nak.

A Panthers legyőzte a red zone akadályát, amely már régóta az útjukat állta, 41 pontot (a szezon legjobb eredménye) és 497 yardot (a harmadik legtöbb a franchise történetében) szereztek.

"Mindenki jobban játszott, és jól kezdtünk. Azonnal indultunk." mondta a támadó koordinátor Mike Shula. "Tolbert-nek volt egy igazán jó elkapása. Volt egy jó játéka, mi pedig elkaptuk a ritmust."

Az irányító Cam Newton a szezon egyik legjobb játékát mutatta be. 33 passzából 21 volt sikeres, 226 yardot és három TD-t dobott, interception nélkül, a QB Rating-je 114,0. 12 alkalommal futott, 83 yardot és egy TD-t szerezve.

"Mindenki jobb munkát végzett, és segítettek neki, hogy jobban tudja végezni a dolgát." mondta Shula. "Amikor az irányító jól játszik, a labda gyorsan jön és jó döntéseket hoznak, valamint pontosak - az összes, így együtt."

Shula elismerte a támadófal munkáját, amely igencsak sokat változott az elmúlt hetekben. A futójáték virágzott ennek eredményeként. A Carolina 271 yardot futott a Saints ellen és 178-at az előző héten a Minnesota ellen.

"Segített, hogy ugyanabban a felállásban játszhattunk két hétig egyhuzamban." mondta Shula. "Jó látni, hogy ezek közül a fiatal srácok közül néhányan egyre jobbak. Egyre tapasztaltabbak. Hamarabb reagálnak, amely segít a srácoknak a backfield-en."

Az offense jól érezheti magát egy ilyen dinamikus teljesítmény után, de Shula tudja, hogy ez nem lesz mindig ilyen zökkenőmentes az elejétől a végéig.

"Megyünk tovább, ez nem fog megtörténni minden egyes alkalommal." mondta Shula. "És olyankor meg kell találnunk a módját, hogy együtt megoldjuk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu