Nyolc hetet kell kihagynia Tony Romo-nak

A tegnap esti Philadelphia Eagles elleni győzelemért nagy árat fizetett a Dallas Cowboys mert a mérkőzésen megsérült a csapat kezdőirányítója Tony Romo. Az irányító a harmadik negyedben sérült meg és nem tudta folytatni a mérkőzést.

Ma reggelre az időközben elvégzett vizsgálatok bebizonyították, hogy Romo-nak eltört a kulcscsontja és előreláthatólag 8 hetet kell majd kihagynia. Pályafutása során ez már a második kulcscsonttörése mert 2010 karácsonyán a New York Giants elleni mérkőzése is hasonlóan végződött.

Romo helyére tartalékja Brandon Weeden állt be és igen jól levezényelte a találkozó hátralevő részét. Weeden mind a 7 passzkísérlete sikeres volt, 73 passzolt yardot és 1 touchdownt szerzett. 149.7-es QB mutatóval zárt.

Nagyon rájár a rúd a Cowboys offensere mert két forduló alatt kiesett a kezdőirányítójuk és a legjobb elkapójuk is. A Cowboys vezetősége visszautasította a lehetőséget, hogy visszatérő sérültlistára tegye Dez Bryant-et így valószínűleg Romo-t teszik majd a listára. Romo így hat hét múlva edzésbe állhatna és nyolc hét múlva (természetesen minden a rehabilitáció függvénye) újra pályára léphetne.

(nfl.com, Fotó: usnews.com)