Van-e azonnali segítség a védelemre?

3 ponttal maradtunk alul egy 100 pont feletti mérkőzésen a New Orleans Saints ellen és az összecsapás kemény offense csatát hozott, mindkét támadó egység erőn felül teljesített. Persze ehhez kellettek a védelmek is, mindkét defense átjáróház volt és azt csináltak az irányítók amit csak akartak. Lássuk van-e valami megoldás, hogy még idén javuljon a védelmünk.

Elsőként leszögezem, hogy trade nem lesz. Egy cserénk már volt, Brad Winget a Steelers-től szereztük meg és Jerry Reese nem szokta ilyen módon váltogatni játékosait.

A legszembetűnőbb a pass rush hiánya. Védőfalunk az első hetekben a  a futásokat jól megállította, de ebben a tekintetben is visszaestünk, az irányítóhoz viszont képtelenek odaérni defensive endjeink. Jelenleg Robert Ayers a legértékesebb játékosunk ezen a poszton, aki sokáig sérült volt, de a PFF-tól rendre jó osztályzatokat kap. Jó lenne, ha ez sackekben is megmutatkozna. Ha a passzsiettetést nézzük, akkor Damontre Moore a leghatékonyabb, már 3 sacket szerzett, de fegyelmezettségi problémája újra és újra előjön, így Coughlinék már egyre kevésbé bíznak benne. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Saints elleni sárga zászlója nem biztos, hogy J.J. Wattnál is repült volna... Kerry Wynnt is meg kell említeni, akinek lelkesedése érhet még valamit, de ő maximum a futás ellen hasznos. Az ellenfél játékának erősségeitől függően adnék neki lehetőséget. No és ne hagyjuk ki Jason Pierre-Pault sem, aki visszatérhetett az edzésekbe.

Ezzel át is tértünk egy következő pontra, a sérültekre. JPP pályára való visszatérése nagy mentális lökést adhat az egész csapatnak. Nagy hibát követett el július. 4-én, de nem egyszerű felépülni egy ilyen balesetből, ezt pedig csodálják benne társai. Az ellenfélnek is jobban kell rá felügyelnie, mint pl. Kuhnra, így kisebb figyelem hárulhat a többiekre. Aztán hogy valójában mire képes azt majd a következő hetek döntik el. Ott van Jon Beason is, akinek ugyan képességei már megfakultak, de a pályán és azon kívül továbbra is a defense vezére tud lenni. A New Orleans ellen a kommunikáció is probléma volt játékosaink között, ő orvosolni tudná ezt a gondot. Prince Amukamara is egyre közelebb van a visszatéréshez, rá is nagyon nagy szükség van, mert DRC túloldalán sem Jayron Hosley sem Trevin Wade nem bizonyult megoldásnak.

A matchupokra is ráfér némi update. Jonathan Casillas-ra jutott Marques Colston. Ugyan nincs gond Casillas coverage képességeivel, de az álmoskönyvek szerint nem sok jót ígér ha a linebackered őrzi az ellenfél egyik legjobb elkapóját. Nem lehet, hogy jobb lett volna a cover LB-t Ben Watsonra állítani? Brandin Cooks-ra pedig sokszor Hosley vagy Wade jutott, ez is ziccer egy Brees szintű irányítónak.

Fel lehetne sorolni még egy vagy két változtatási lehetőséget, de drasztikus javulásra már nem lehet számítani. Ez a védelem legjobb esetben is egy középszerű játékra képes, az állomány nem elegendő a hosszú távú jó teljesítményhez. Steve Spagnulo így is kihozza játékosaiból a maximumot, de a gyengélkedést inkább general managerünk munkásságában látom. Persze javíthat valamelyest a helyzeten JPP visszatérése, ami akár egy-egy győzelmet is jelenthet, de a turnovereken kívül nem látok más pozitívumot, amelyben ki tud emelkedni ez a defense.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: gmenhq.com