A hétvége legrosszabb támadójátékosai

Véget ért a 10. játékhét, rengeteg jó produkciót és emlékezetes playt láthattunk az elmúlt hétvégén de jónéhány játékos rossz szájízzel fog visszaemlékezni a fordulóra.

Quarterback: Peyton Manning, Broncos

Peyton Manning pályafutása legrosszabb mérkőzését játszotta vasárnap. Történelmi mérföldkőhöz érkezett a pályafutása de a rekordöntésen kívül semmi jót sem lehet elmondani a látottakkal kapcsolatban. A hétvége és pályafutása legrosszabb QB mutatóját hozta, 0.0-ás QB Ratingel zárt.

Nyomás alatt 9 passzából 2 volt sikeres, 25 yardot és 1 interceptiont dobott. Nyomás nélkül érthetetlenebb módon még rosszabbul teljesített. 11 passzkísérletből csak 3 volt sikeres, 10 yard és 3 interception. A 10 yardot a levegőben megtett passzainak aránya, 13-ból 1 sikeres, 17 yard és 3 interception.

Running back: Darren McFadden, Cowboys

Pár biztató mérkőzés után McFadden visszatért az elmúlt években látott formájához. 17 futókísérletből 32 yardot szerzett a hétvégén. Az egyetlen pozitívum ezzel kapcsolatban, hogy a 32-ből 20 yardot kontakt után szerzett meg. A leghosszabb futása 7 yardos volt és csak 2 missed tacklet harcolt ki a találkozón.

Fullback: Malcolm Johnson, Browns

11 snap, átlagon aluli teljesítmény és jó néhány elhibázott szerelés. A fullback poszt kihalófélben van az NFL-ben, az összehasonlítási listán nincs nagy harc így könnyű felkerülni a lista végére.

Tight end: Jimmy Graham, Seahawks

Graham-et nyolc alkalommal vették célba a vasárnapi mérkőzésen amelyekből csak hármat tudott elkapni. 41 elkapott yard és két elejtett labda szerepel a neve mellett. Átlag alatt szerepelt a futójáték támogatásánál és ez már a sokadik mérkőzése volt amelyen meggyűlt a baja a felé passzolt labdákkal is. Amikor a Seahawks megszerezte Graham-et senki sem gondolta, hogy ilyen szezont fog majd futni Seattle-ben bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy jóval kisebb szerepet is szánnak neki.

Wide receiver: James Jones, Packers és Brandon Marshall, Jets

Jones a vasárnapi mérkőzés nagy részén pályán volt. 68 route-ot futott de Aaron Rodgers csak 2 alkalommal vette célba. Az egész Packers offense szenvedett de Jones közöttük is kimagaslott. A két passzolt labdából az egyiket elejtette a másikat meg a védő kiütötte a kezéből így 0 yardal zárt a Lions ellen.

Marshall-t Jones-hoz képest agyon foglalkoztatták. 10 alkalommal vették célba, ezek közül hármat megfogott és hármat elejtett. 23 elkapott yarddal és 1 TD elkapással zárt, 18 yardot szerzett az elkapások után.

Tackle: Bobby Massie, Cardinals és Ereck Flowers, Giants

Massie a playek többségében simán lenyomta a Michael Bennett vezette Seahawks támadósor. A futójáték támogatása során átlagos vagy kicsivel átlag alatti teljesítmény nyújtott, a problémák főként a passzjáték támogatásánál jöttek elő. Az oldaláról egy sacket, két QB hitet és hét siettetést szedett össze a defense.

A Giants idei elsőkörös választottját főként a futójátékok során hozta zavarba a Patriots védőegysége. A hétvége legrosszabb értékével zárt. Emellett a passzjáték támogatásában sem zárt túlságosan sikeres napot, 1 sacket és 6 siettetést húztak be az oldaláról. 

Guard: Dallas Thomas, Dolphins és Matt Tobin, Eagles

A hétvége két legjobb guardja ugyanazon a mérkőzésen szerepelt. Thomas legnagyobb problémáját a futójáték támogatása jelentette. Négy futás is Thomas hibájából állt meg és guard poszton a legrosszabb eredménnyel zárt. Az ellenfélnél Tobin oldaláról egy QB hit és négy siettetés érkezett. Riválisához hasonlóan az Eagles játékosa is szenvedett a futójáték támogatásánál.

Center: David Andrews, Patriots

Andrews draftolatlan szabadügynökként került be a ligába és újonc szezonja eddigi részében jól teljesített de a vasárnapi mérkőzésen pályafutása legrosszabb mérkőzését játszotta. Több alkalommal megkerülték, 1 sacket szereztek róla és zászlót is kapott holding miatt. A futójáték támogatásánál is szenvedett, csak egy pozitív yardos futás ment középen.

(profootballfocus.com, Fotó: kansascity.com, fieldgulls.com, giants.com)

Címkék: alapszakasz