Newton gyors kezdése és erős befejezése

Ahogy a vasárnapi meccsen, a Tennessee ellen elkezdődött a második negyed, az irányító Cam Newton karrierjének legjobb kezdését láthattuk.

Newton 1 yardos TD passza a tight end Ed Dickson-nak, amely után a Carolina 14-7-re vezetett, a 10. egymást követő sikeres átadása volt.

Nem tudott hibázni. A passzok, mint a 27 yardos a wide receiver Devin Funchess-nek, tökéletesen pontosak voltak és időben érkeztek.

Miután a Titans 4 pontra csökkentette a hátrányt, Newton 11 passzosra növelte a sorozatot egy 17 yardos passzt adva Dickson-nak. A sorozat véget ért a következő játéknál, az elkapó Ted Ginn Jr. nem tudta elkapni a labdát, így Newton-nak egy sikeres passz hiányzott ahhoz, hogy beállítsa Steve Beuerlein 1998-as csapatrekordját.A meccs után Newton-t megkérdezték a 11 egymás utáni sikeres passzáról, amivel elkezdte a meccset."Ilyet csináltam?" kérdezte.

Néha, amikor ennyire benne vagy valamiben, nem is tudod, mit tettél.

És abban a pillanatban Newton-t nem érdekelte az ő tökéletes kezdése. A csapata egy szoros csata közepén volt. Nincs idő arra, hogy megcsodáld a statisztikát, amikor 14-10-re vezetsz a félidőben.

"Csak arra figyeltünk, hogy mozgásban legyen a labda." mondta a center Ryan Kalil, amikor megkérdezték tőle, tisztában volt e az irányító szériájával.

Newton első félidei statisztikája 12/13, 126 yard volt.

"Minden összejött." mondta a tight end Greg Olsen.

A második félidő nem volt olyan szép - 9/13, 91 yard - de hatásos volt. Newton ehhez tett még hozzá egy küzdelmes 2 yardos touchdown futást az utolsó percekben.

Mindent egybevetve 80,8 százalékos pontossággal fejezte be a meccset, ez a második legjobb eredménye pályafutása során.

"Csak boldog voltam, hogy megszereztük a győzelmet." mondta Newton. "Nem feltétlenül összpontosítok ilyesmire."

Newton sok munkát fektetett abba, hogy egy következetesen pontos irányító legyen belőle. Vasárnap megmutatta, hogy mire képes.

"Ez egy olyan dolog, amin már dolgozott, az alapokon és a technikáján, és láttam azokat a dolgokat megtörténni, és látta azokat valóra válni." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Jó munkát végzett ma."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: ftw.usatoday.com