Beharangozó: Panthers - Saints

Most, hogy az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben, a Panthers-t érő reflektorfény egy új szintre emelkedett.

"A kemény dolog az, hogy reflektorfényben vagyunk." mondta vezetőedző Ron Rivera, akinek csapata New Orleans-ba utazik a 13. héten és esélye van megszerezni az NFC South bajnoki címét a harmadik egymást követő évben. "Mindenki másról akar beszélni, mint amiről én akarok beszélni. Arról kell beszélnem, hogy felkészültnek kell lennünk a Saints ellen. Tudom, hogy egy csomó ember szeretne arról beszélni, milyen potenciális lehetőségeink vannak. Az igazság az, hogy nem juthatunk el oda, amíg nem tettük meg a következő lépést."A következő lépés pedig a visszavágó vasárnap 22:25-kor (HUN) a Saints ellen, akiket a Carolina legyőzött 27-22-re a 3. héten - egy szoros meccsen, ahol nem játszott a linebacker Luke Kuechly vagy az irányító Drew Brees (mindkettő sérülés miatt hiányzott).

A vereséget követően a New Orleans megnyert négyet a következő öt meccsből, 4-4-re javítva az eredményét. De aztán megint fordulat következett be. A Saints kikapott az elmúlt három meccsén és elküldték a defensive koordinátor Rob Ryan-t.

A múlt heti, 24-6-os Houston elleni vereség során a jellemzően hatékony Saints-nek nem sikerült touchdown-t szereznie, először 2005 óta.

De a Panthers ugyanolyan jól tudja, mint mindenki, milyen veszélyes lehet a Saints a Superdome-ban, ahol átlagosan 27,4 pontot szereztek meccsenként ebben a szezonban.

"Meg kell adni nekik a tiszteletet, amiért azok, akik." mondta Rivera. "Van egy támadó szellemű vezetőedzőjük (Sean Payton), aki nagyon dinamikus és támadni fog. Van egy irányítójuk, aki már volt All-Pro játékos. Egy igazi versengő típus és van neki egy csomó sráca, akik nyerni akarnak. Ez a csapat nem fog megijedni csak azért, mert mi megjelenünk."

A Panthers teljes mértékben komoly kihívásra számíthat a divízió rivális ellen. Brees újabb szoros meccsre számít.

"Kit érdekel, mik az eredmények, csak a rivalizálás van, mindkét csapat ismeri egymást elég jól." mondta Brees. "Egy négy negyedes meccs lesz, ezek már csak ilyenek."

Ha minden a Panthers kedve szerint alakul, megnyerhetik a divíziót anélkül, hogy játszottak volna a Falcons csapatával, akik jelenleg a második helyen állnak 6-5-el. Természetesen ha a Buccaneers megveri az Atlanta-t a korábbi meccsen, a divízió bajnoki cím már akkor a Carolina csapatáé.

"Jó lenne lezárni ezt még a szezon utolsó hete előtt, nem úgy, mint az elmúlt pár évben." mondta a tight end Greg Olsen. "Nagyon jó helyzetben vagyunk, és ez a következő mező, amit ki kell pipálni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: bigeasymafia.com