Hogy állnak a dolgok a Panthersnél: Támadófal

POZÍCIÓ ÁTTEKINTÉS: A Panthers a szezont ugyanazzal az öt kezdőjátékossal kezdte, akik a Carolina-ban ott voltak a 15-1-es alapszakasz során 2015-ben, de az évet már nem így fejezték be. Csak a bal guard Andrew Norwell játszott az eredeti helyén egész évben. A baloldali tackle Michael Oher a szezon nagy részét kihagyta és a center Ryan Kalil is a felét, a Panthers látott néhány jó dolgot néhány fiatal játékostól, de a személyi veszteségek kétségkívül hozzájárultak a vereségekhez.

JELENTŐSEBB STATISZTIKA: 2015-ben a támadó falemberek, akik kezdtek az 1. héten, négy meccset hagytak ki a szezonban. 2016-ban ez a szám 21 volt - Oher 13 (agyrázkódás), Kalil (váll) pedig 8 meccsen hiányzott. Oher távollétében kénytelen volt a jobb tackle Mike Remmers átmenni a bal oldalra, majd az új jobboldali tackle Daryl Williams sérülése miatt kénytelen volt a jobb guard Trai Turner a jobb tackle poszton játszani. Mindent egybevetve, az öt kezdő helyen 37 alkalommal (a lehetséges 80-ból) a játékosok nem a megszokott helyükön játszottak.

A LEGFONTOSABB HOLTSZEZONBELI TÖRTÉNET: Miután az alapszakasz során több alkalommal is átalakították a támadófalat, a Panthers keret-építési szezonként tud tekinteni az elmúlt évre. Még ha a Carolina sérült kezdői vissza is térnek a szezon elejére, draftolt játékosok és/vagy szabad ügynök igazolások segíthetnek a formába lendülésen. Sosem lehet elég minőségi támadó falembered, ez a kipróbált és igaz állítás érvényes volt 2016-ban is.

2017-ES REMÉNYEK: Ha Oher, aki utoljára a 3. héten játszott és nem is nyilatkozott a médiának azóta, sikeresen visszatér és ha a Panthers hosszabbít a szabad ügynök Remmers-el (korlátlan) és Norwell-el (korlátozott), akkor a 2017-es szezont ugyanazzal a csoporttal kezdhetik, mint akik 2015-ben is itt játszottak. Bármilyen játékosokból is áll majd a csoport, amelynek a feladata lesz a line of scrimmage ellenőrzése támadásban, a 2015-ös egészségügyi és hatékonysági szint elérése üdvözlendő látvány lenne.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu