PreGameShow: Packers vs.Vikings

Eljött a második játékhét, ahol a legnagyobb csoportriválissal, a Green Bay Packers-el kell megmérkőznünk. A találkozóra majd a Lambeau Field-en kerül sor, ahol, mint pár másik helyen is, nem feltétlenül szeretnek minket a szívükbe zárni a szurkolók. De ez most nem is erről szól. Az NFC North-ban győzelemmel rajtoló csapatok csapnak ma össze, a győztes, pedig ha nem is komoly, de előnybe kerülhet a másikkal szemben.

Tavaly egyikünk sem volt ott a rájátszásban, de idén mindenki arra hajt. Az első játékhéten a Packers a Bears ellen szenvedett ki egy győzelmet, míg a Vikings hamar pontot tett a Falcons elleni találkozóra.

Kíváncsian várjuk a találkozót, és kíváncsiak vagyunk arra, hogy Zimmer folytatja-e a jól bevált receptet, amit már 4 meccs óta követ. Sok futás, kevés, de annál pontosabb passzjáték. Dalvin Cook az első játékhéten szétfutotta a Falcons-t, igaz nem gördítettek nagy akadályt elé. Ezzel szemben Cousins mindössze csak 10 alkalommal passzolta a labdát, igaz abból 8 sikeres volt. A Packers ellen is sikeres lehet a futójáték dominanciája, mert a hazaiak front seven-je sem az igazi, bár kétségtelenül jobb, mint az Atalantaé. Szerintem ma azért több passz lesz, majd mint 10 a mi oldalunkról, csak futással nem biztos, hogy megverjük a Green Bay-t.

A védelmünk acélos volt az első meccsen. 5 sack (ebből 4-et adtak meg), rengeteg nyomásgyakorlás, Anthony Harris 2 labdaszerzése és megannyi szép megmozdulás lehetetlenítette el a Falcons támadásait. Most viszont úgy érzem, hogy a csoportrivális ellen nem fog majd beleférni a meccs végi lazítás, mert bár a Packers támadójátéka nem tündökölt a Bears ellen, ez azért mégiscsak egy komolyabb meccs, ráadásul ők is láthatták az első héten, hogy mi nem a Chicago vagyunk.

Mike Hughes (CB) továbbra sem bevethető, illetve nem sok esély van a játékára. Az első héten könyöksérülést szenvedő Mackensie Alexander (CB) viszont ma biztos nem fog pályára lépni. Ben Gedeon-nak (LB) és Pat Elflein-nek (OL) játéka is kérdéses. A másik oldalon az elkapó Darrius Shepherd és a linebacker Oren Burks nem fog ma pályára lépni, a többiek bevethetők.

A közvélemény és a szakértők, ha nem is sokkal, de a Packers-t tartják a meccs esélyesének, de ők is tévedhetnek. Minden eldől ma a pályán a magyar idő szerint este 19 órakor kezdődő mérkőzésen, melyet a Sport2 élőben közvetít.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com