Beharangozó: 49ers - Vikings

A szezon harmadik fordulójában a 49ers csapatával küzdünk meg hazai pályán. Vasárnap hazai pályán fogadjuk azt a 49ers csapatát, akikkel már az előszezonban már megmérkőztünk. A liga legjobbjának tartott csapat abszolút esélyesként érkezik a Metrodome-ba, de a Vikings hazai pályán eddig sorozatban 5 alkalommal felülmúlta a San Francisco-t, most is szeretné ezt a sorozatot folytatni. Az összecsapásra magyar idő szerint este 19 órakor kerül sor. A tavalyi évben a főcsoport döntőig jutó California-i csapat az előszezon nyitányán 17-6 -ra legyőzte az újjáalakult Vikings csapatát. TD-t nem csak 2 mezőnygólt sikerült szereznünk.

Az idén veretlenül álló 49ers Alex Smith-el az idei Super Bowl legnagyobb várományosa. Minden elemző, szakértő és sok szurkoló is őket várja a végső győzelemre és valljuk be őszintén van valami a dologban.

A Minnesota szoros mérkőzésen hosszabbításban legyőzte a Jaguars-t az idénynyitón, de a szintén szoros múltheti Colts mérkőzésen már alulmaradt a csapat. A Niners ezzel szemben legyőzte a Broncos és a Lions csapatát is.

Érdekesség lehet a mérkőzésen Randy Moss “hazatérése”. Randy Moss 1998-ban elsőkörö kiválasztottként került a Vikings-hoz, ahol 6 évig játszott, majd a Raiders csapatához távozott.2007 és 2010 között a Patriots csapatát erősítette, de 2010-ben pár meccs erejéig visszatért a Vikings-hoz, ahonnan viszont Brad Childress elküldte őt, mert meg akarta mondani, hogyan lehetne megverni a New England-et. Ezután a Titans-ba igazolt, majd 2011-ben visszavonult. Egy év kihagyás után jelenlegi csapatába a 49ers-be tért vissza. Mindenesetre Minnesota-ban mindig szeretni fogják, esetleg csak akkor nem ha TD-t szerez vasárnap.

A két irányító közül természetesen Alex Smith áll jobban. Franchise rekordot jelentő az, hogy 216 alapszakasz passz óta nem adta el a labdát. Ponder ezzel szemben a liga jelenleg legjobban passzoló irányítója. Majd kiderül, hogy pályán mit tudnak nyújtani.

Leslie Frazier a Vikings vezetőedzője javulást vár a passzjáték ellen a védelemben. Az biztos, hogy ezen csak javítani lehet, mert lassan kezd hasonlítani a tavalyi silány teljesítményre.

A futás ellen eddig mondhatni jól muzsikál a védelem, de Frank Gore-ra nagyon kell figyelni. Idén már 201 futott yardnál tart. 6,1 yardos futási átlaggal 2 TD-t szerzett eddig. Sajnos nehéz lesz megállítani. A Vikings futójátéka is rendben lehet. Peterson folyamatosan épül fel és talán kiváló teljesítménnyel is előrukkolhat vasárnap. Frank Gore-hoz hasonlóan 33 futási kísérlete volt eddig 2 meccsen, de Peterson csak 144 yardot szerzett. 4,4-es futási átlag mellett 2 TD-t is szerzett.

Leslie Frazier rotálni is próbálja a futókat, de sajnos nem nagyon látszik. Bevallása szerint próbálja mindkét futót játszatni, ám ez Peterson-nak nem tetszik. Neki viszont meg kell értenie, hogy még nem 100%-os fizikai állapotú.

Elkapásban Percy Harvin viszi a prímet a két csapat közül. 188 yardjával 45 yarddal veri Michael Crabtree-t, aki a 49ers leginkább foglalkoztatott elkapója.

Sajnos TE téren a 49ers előrébb tart. Legalábbis Alex  Smith többször passzol Vernon Davis-nek, mint Ponder Kyle Rudolph-nak. Bár Ponder legbiztosabb célpontjának tartják, egyenlőre a playhívások miatt nemigazán tudott maradandót alkotni. 102 elkapott yardjával és 1 TD elkapással a legeredményesebb elkapó játékosa a csapatunknak.

Egy biztos. Mégpedig az, hogy a vasárnapi mérkőzés legnagyobb esélyese az idelátogató 49ers. Azonban ha feljavul a támadójátékunk és nem csak az utolsó negyedben találunk magunkra, mikor az ellenfél már sokkal megy, ha a passz elleni védekezés fejlődőképes, valamint a futás elleni védelem tovább javul, akkor talán lehet esély arra, hogy ha a 49ers-t nem is, de a soron következő Detroit vagy a Tennessee ellen már lehet esély a győzelemre.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary