Mérkőzés összefoglaló: Vikings 37-34 Packers

Minden a Vikings forgatókönyve szerint alakult vasárnap, így nincs még pihenő.

Az első és legfontosabb, hogy a Minnesota Vikings a Packers legyőzésével végül 10-6- os mérleggel az NFC-ből hatodik csapatként megérdemelten bejutott  rájátszásba. Hihetetlen teljesítményt láttunk az egész csapattól, igen mindenkitől. Adrian Peterson, Christian Ponder, Michael Jenkins, Jarius Wright, Blair Wlash, Everson Griffen és Brian Robison voltak a mieinknél a legjobbak. Az ő kiemelkedő teljesítményünk mind kellett ahhoz, hogy bebizonyítsuk a tavalyi és csak egy kis botlás volt.

Emlékezhetünk mennyire lehúztak minket az idény előtt, mennyi kritikát és rossz megjegyzést kapott a szabadügynöki piaci tevékenységünk, hogy tele vagyunk fiatal és középszerű játékossal. Mennyi vád ért minket. A szezon kezdetével és a hetek folyamatos múlásával csitulni kezdtek a hangok. Mikor meglepetésre nagyon simán megvertük a 49ers-t a harmadik fordulóban, majd 5-2 -vel is álltunk ezek a hozzánemértők csak ámultak és bámultak.

A pihenőhétre 6-4-el mehettünk el, ami nagyon jó teljesítménynek tűnt. Majd következett 2 vereség, ami nem feltétlen kellett volna, hogy az legyen. Azonban a 14. elkezdődtével megállíthatatlanul törtünk előre. 4 győzelem zsinórban, amiben 3 olyan csapat ellen sikerült olyan teljesítményt felmutatni amit ők sem értettek. Bears, Rams, Texans és tegnap a Packers is áldozatunkká vált. Nincs szó, ami kifejezhetné most a Vikings szurkolók érzését.

A csapat messze túlszárnyalta a legmerészebb várakozásokat is és leküzdve az akadályokat 10 győzelemmel és 6 vereséggel bejutott a rájátszásba. Leslie Frazier második idényében rájátszásba vezette csapatát, ráadásul a csoporton beüli eredményt is feljavítva a tavalyi 0-6 után, idén 4 győzelemmel és 2 vereséggel hihetetlenül lehoztuk.

Essen most pár szó, aztán majd később több is, két olyan játékosunkról, akik nélkül ez nem sikerülhetett volna. Ők Adrian Peterson és Blair Walsh. Mindketten erőn felüli teljesítményükkel büszkén nevezhetik magukat a csapat tagjainak.

Adrian Peterson minden Vikings rekordot megdöntve lett a csapat legjobbja. 2097 futott yardja és 12 TD-je mindent elárul idei teljesítményével kapcsolatban. Idén ő a legnagyobb esélyes az alapszakasz legértékesebb játékosának címére. Ember nem látott ilyen teljesítményt mint az övé. Idén 10 meccsen 100 yard fölött és 7 meccsen pedig 150 yard fölött futott, valamint egyéni csúcsát is beállítva a Rams ellen 82 yardos TD-t ért el. Hihetetlen.

Blair Walsh a Vikings pontgyárosa. Nem elég, hogy minden létező kicker rekordot megdöntött házon belül, de egy NFL rekord büszke tulajdonosa is. Walsh idén összesen 35 mezőnygóljával és 36 extra pontjával 141 pontot gyűjtött össze. Ezek mellett még a franchise leghosszabb mezőnygólja is a neve mellé íródott. Mind ez még nem elég. Walsh idén 10 alkalommal értékesített 50 yardról távolabbról mezőnygólt, ez eddig ég soha senkinek nem sikerült egy idény alatt, ezzel BW3 megérdemelten lett a legjobb. Ez még csak az első idénye volt.

A mérkőzésen álomszerűen kezdett a Vikings, hiszen az első negyedben Walsh 54 yardos field goal-jának és Peterson 7 yardos  futásának köszönhetően a hazaiak kerültek előnybe. Mindezt tovább fokozva Walsh 41 yardról is magabiztosan lőtt a póznák közé. Ezek után sajnos Greg Jenning 7 yardos TD elkapása kicsit közelebb hozta a Packers együttesét, de mi nem adtuk fel. Ponder elkerülve a sacket az égbe hajította a labdát, ami megpattant pár Packers és Vikings játékoson is, majd végül Jarius Wright kapta el azt, igaz a labda földet ért. A Packers vezetőedzője viszont nem tudott mit tenni a bírói ítélet ellen, miszerint érvényes az elkapás, hiszen úgy dobálta a challenge zászlókat korábban mint annak a rendje. Kezdett kicsit hasonlítani a San Francisco elleni meccsre, ahol 5-6 vagy még több időkérést is hagytak a 49ers-nek az utolsó félidőben a cserebírók. Ez ott sem és itt sem jött be. Érvényes az elkapás és mehettünk tovább. A drive végén az újonc elkapó, Wright megszerezte második TD-jét is, 8 yardról repült a gólvonal fölött. A szünet előtt még volt vendég pontszerzés, de csak Crosby 51 yardos mezőnygólját jegyezhettük fel, így megérdemelt előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidő a két csapat harca mellett az igen kétes bírói döntésekről szólt, természetesen mindig a Packers javára tévedtek véletlenül. A szünet után 3 perc kellett, hogy a Packers mezőnygólnyi távolságra feljöjjön. A drive-ban Jones 30 és Jennings 45 yardos elkapása után kicsit megszédült a secondary-nk és végül Jennings 5 yardról kapott el egy passzt teljesen üresen. A meccsen nem először fordult elő, hogy teljesen üresen hagyott a védelmünk Packers elkapókat, akik ezt könyörtelenül ki is használták.

Egy punttal végződő Minnesota akció után a Packers hozhatta a labdát a vezetés megszerzése érdekében. Az örömük nem sokáig tartott, hiszen Rodgers el akarta dobni a labdát, de a sérüléséből visszatért Brian Robison kiütötte a kezéből a labdát, majd Jared Allen begyűjtötte azt. A turnover után a harmadik play alatt Peterson futott el a bal end mellett, de olyan szerencsétlenül esett, hogy kiejtette a labdát, igaz a térde előbb leért, tehát nem fumble, de mégis 15 yarddal hátrébbről jöhettünk, mert a nem az élete meccsét játszó és sok büntetést összeszedő Phil Loadholt kiütötte az oldalvonalon túl tartózkodó az akkor még fumblenek hitt és ezért a labdát visszaszerző Jennings kezéből a labdát.

Ez a rossz tényező sem állíthatott meg minket, hiszen második és huszonhétre Peterson futott 28 yardot, ismét első kísérlet. A támadássorozat végén pedig Peterson 2 yardos elkapásával begyalogolt az endzone-na és ismét nagyobb előnyhöz juttatta csapatunkat.

Sajnos két perc sem telt bele és a Packers máris a mi 8 yardos vonalunkról jöhetett, köszönhetően Jordy Nelson 73 yardos elkapásának. Jefferson, aki szintén nem játszott jól végül le tudta vinni még mielőtt beér. Első kísérletre a Packers látszólag elérte a TD-t, de mégsem. Rodgers passzolt Jones-nak, aki középen próbált meg betörni, de leért a térde mikor a labda még a közelében sem volt a gólvonal síkjának és végül ki is ejtette azt, majd a Vikings játékos Henderson visszaszerezte. Ezután közel 10 perc visszanézés után hibás bírói ítélet született. Mr. Bíró megítélt egy TD-t tévesen a Packers javára, mikor a labda még nem érte a gólvonalat. Ebben még az a vicces, hogy McCarthy pedig bedobta a piros zászlót is, de Nelson tudta, hogy nem kellett volna és gyorsan megpróbálta eltüntetni, ezt végül a bírók nem is vették észre. Szerencsére ezek a bírók nem lesznek ott a rájátszásban. Aaron Rodgers elég idegesen ment oda a bíróhoz is és a vezetőedzőnél is sírt, végül elérte, hogy megadják a TD-t, amit nem lehet csak egyszer kihangsúlyozni , nem volt az.

Még nálunk az előny, de ismét csak 3 pont. Egy sikertelen hazai próbálkozás után a Packers kiegyenlített Mason Crosby 40 yardos mezőnygóljával, de mindössze 4 percig élvezhették ezt a pozíciót. Ponder első kísérletre megkínálta Wright-ot egy 65 yardos passzal, amit ő természetesen el is kapott és a Green Bay 14 yardosáig be is cipelt. Peterson 12 yarddal még közelebb hozta a mieinket a pontszerzéshez. Majd Loadholt-ra megint ráfújtak egy támadó holdingot és visszaszorultunk a 12 yardos vonalra. A drive végén végül Ponder Michael Jenkins-t találta meg az endzone-ban a passzával, amit igen merészen a 3 védő között álló elkapónak dobott. Érvényes elkapás és újra a Vikings vezetett.

A Packers 4 perc alatt ismét átgyalogolt rajtunk és Nelson 2 yardos elkapásával ismét kiegyenlített, de volt még hátra 3 perc.

Az utolsó drive-ot mi vezettük és az óra pörgetésével szépen haladtunk előre. A támadásban kulcsfontosságú volt Jenkins 25 yardos elkapása és Peterson 26 yardos futása is. Három másodperccel a vége előtt időt kértünk. Blair Walsh-on volt mindenki szeme. 29 yardos távról nekifutott és értékesítette a mezőnygólt, ez pedig a Vikings rájátszását érte.

Nagy ünnep tört ki, ami természetes.

Kemény meccs volt és nagy küzdelmet folytattunk, de megérdemelt a siker. Folytatás következik ezen a héten szombaton, ahol már a Wild-Card meccsen idegenben, a Packers ellen küzdhetünk a további sikerekeért. PLAYOFF!!!!

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com