Beharangozó: Buccaneers - Vikings (8. hét)

Preview Vikings-Buccaneers_RegularSeason8_1Vasárnap már a nyolcadik meccsünket játsszuk a szezonban és eddig meglehetősen gyengén muzsikálunk.

A floridai napsütésben rendezik a Minnesota – Tampa Bay mérkőzés az NFL 8. játékhetében. A mindössze két győzelemmel álló Vikings a csak egy győzelemmel álló Buccaneers ellen megy, mindketten a javításra törekednek.

A múlthéten eléggé csúnya vereséget szenvedtünk, na nem azért mert olyan sok ponttal kaptunk volna ki, hanem mert a Bills mindössze 1 ponttal vert minket az utolsó másodpercben. A Buccaneers pihenőhétről jön vissza, így nekik most volt idejük felkészülni belőlünk rendesen.

Az már biztos, hogy az nem mehet ami eddig. A támadófal hiánya alapból megöli az egész támadójátékunkat, így hiába próbálkozunk futással vagy passzal nem tudnunk egyről a kettőre lépni.

Teddy Bridgewater TD/INT aránya kicsit rossz, mert mindössze 1 TD passzt tudott kiosztani az 5 eladott labda mellett. Ez persze nemcsak az ő hibája, hiszen abból az öt eladott labdából párban a célpontok is benne voltak. Teddy sajnos a fal gyengesége miatt rá van kényszerítve arra, hogy néha nagyon gyorsan reagáljon és átgondolás nélkül szórja a labdákat. Ez azért van mert a fal nem képes tartani és nem ritka, hogy egyszerre 2-3 ember támadja Teddy-t, akit elég sokszor a földbe döngölnek.

A futójátékunk viszonylag rendben van. Jerick McKinnon egyre jobb teljesítményt nyújt meccsről meccsre, ez abból is látszik, hogy most vasárnap már harmadszorra fog kezdőként pályára lépni. Matt Asiata lett az ő cseréje, akit néha 3 és hosszabb futásoknál vetnek be, de mivel ez Asiata-nak nem erőssége eredménytelenül próbálkozik.

Az elkapóink idén csak szenvednek, főleg Patterson és Jennings, akik ha feléjük megy a labda, akkor olyanokat rontanak, hogy azt az ember el sem hinné. Idén a legjobb elkapónk Jarius Wright, aki ugyan még nem szerzett TD-t, de remek elkapásaival nagyban hozzájárul az előrejutásokhoz.

A labda másik oldalán a front7 lehetne kicsit erősebb. A védőfal közepe meglehetősen szellős lényegében akkor futnak át rajtunk amikor akarnak. Everson Griffen viszont meglepetés, hiszen legutóbb is számos sack-el járult hozzá a védelem jó játékához. Ezzel a csapatrésszel amúgy nincs is gond remekül játszanak. Egy-két kisebb áramszünettől eltekintve jók, igaz azok a kisebb hibák eddig mindig belekerültek a meccsekbe. Greenway visszatért a gyengélkedő LB sorba és 15 tackle-t (8 solo, 7 assist) mutatott be legutóbb. Bízzunk benne, hogy a Tampa Bay támadófal hozza eddig formáját és akkor vagy egy nagyon sokpontos meccset látunk vagy egy nagyon rosszat.

Rhodes csak kétszer hibázott igazán a Bills ellen, de arra rendesen ráfizettünk. Idén meglehetősen alulteljesít, de a pálya másik oldalán Munnerlyn sem hozza azt, amiért ide lett hozva Carolina-ból. A secondary egyértelműen Smith-ből áll aki, ha tud kiemelkedőt nyújtani rendben leszünk, ha nem akkor pedig bajban. 

A Buccaneers-nél még nem tudni, hogy a sérüléséből most már felépült McCown vagy az utóbbi hetekben kicsit jobb teljesítményt nyújtó Glennon fog-e irányítani.

Persze lehet itt bármiről írni, ha a támadófal nem képes erőt venni magán és jó teljesítményt nyújtani.

Ne feledjétek óraátállítás miatt a Vikings-Buccaners magyar idő szerint vasárnap 18 órakor kezdődik. USA-ban csak két hét múlva állítják át.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com