Londoni csapatot akar Robert Kraft

A New England Patriots tulajdonosa, Robert Kraft úgy véli, hogy a következő 10 évben létrejöhet egy londoni franchise. Az NFL évente egy alkalommal ellátogat Európába amellyel népszerűsítik a játékot de a tulajdonos szerint ez kevés. Idén is a Wembley fog otthont adni a mérkőzésnek október 28.-án, amikor a St. Louis Rams és Kraft Patriots-a csap majd össze.

"Személyesen úgy gondolom, hogy szükség volna londoni franchise-ra. Ez olyasvalami amiért nagyon régóta szurkolok. Úgy emlékszek, hogy ugyanezt mondtam amikor 2009-ben itt jártunk és remélem, hogy az évtized végéig létrejöhet egy csapat Londonban is. Ezt megérdemelné az NFL és ezzel a lépéssel tovább növelhetnék a sportág szurkolóinak számát." - mondta Kraft.

"Lassan kinőjük az Egyesült Államokat. Ha megnézzük a tavalyi Super Bowlt akkor láthatjuk, hogy több mint 180 millióan nézték, ami körülbelül Amerika kétharmada. Terjeszkednünk kell a játék globálissá tétele érdekében. Az NFL tulajdonosok nagy része egyetért abban, hogy a következő évtől két londoni mérkőzést rendezzünk." - nyilatkozta a tulajdonos.

A fő kérdés az, hogy melyik költözhetne át Londoba? Nem biztos, hogy csak a jelenlegi csapatokban kell gondolkodni, ugyanis Roger Goodell egy pár hónapos nyilatkozatában kifejtette, hogy el tudna képzelni egy 34 csapatos alapszakaszt is. A jelenlegi csapatok közül viszont a Rams a legesélyesebb az első európai NFL csapat címére, hiszen nem áll túl jól a szénájuk St. Louisban. Viszont egy európai csapat nagyon sok kérdést vet fel. Nagyon sokat kellene utazniuk az idegenbeli mérkőzéseikre, illetve az ellenfeleknek hozzájuk.

(nfl.com)