Reshad Jones 29 millió dolláros szerződést kötött a Dolphins-al

A Miami Dolphins bejelentette, hogy négyéves szerződéshosszabbítást kötött free safetyjével, Reshad Jones-al. A védő 29.285 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá a csapattal amely 15 millió dollár garantált keresetet és 5 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

A jelenleg 25 éves Jones-t a 2010-es draft ötödik körében választotta ki a Dolphins és négyéves újoncszerződést írt alá a safetyvel. A következő szezonban így még az újoncszerződése lesz érvényben ami alapján 1.323 millió dollárt fog keresni és a most megkötött szerződés csak 2014-től lép életbe.

Az új szerződés időtartama alatt évente átlagosan 7.003 millió dollárt fog keresni. Az átlagos keresetével éppen megelőzi a Seattle Seahawks védőjét Kam Chancellor-t amivel az NFL hatodik legjobban fizetett safetyje lett.

Jones májusban kijelentette, hogy új szerződést akar magának és tüntetésképpen kihagyta a csapat OTA programjait. Azt követően csatlakozott újra a csapathoz miután a general manager, Jeff Ireland kijelentette nem zárkóznak el a tárgyalásoktól, de ehhez ismét köztük kell lennie a védőnek.

Jones a tavalyi alapszakasz összes mérkőzésén kezdőként lépett pályára. Az előző szezonban Jones szerezte csapatának legtöbb ineterceptionjét, negyedik legtöbb tacklejét és a ProFootballFocus.com az NFL harmadik legjobb safetyjének választotta. Három éves pályafutása alatt 182 tacklet, 4 sacket, 6 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett. 

(nfl.com, Fotó: miamidolphins.com, articles.sun-sentinel.com)