Beharangozó: Vikings - Redskins (10. hét)

Preview Redskins-Vikings_RegularSeason10_1Utolsó főműsoridős mérkőzésük idén, jó lenne méltóan zárni a találkozót. Persze azalatt, hogy méltóan zárjuk a meccset nem feltétlen a győzelmet kell érteni, mert igazából nem túl nagy meglepetés, de ma sem mi vagyunk a mérkőzésen az esélyesek. Sajnos de a nyilvánvalót ki kell mondani. Már csak azért sem nekünk kedvez a mai mérkőzés, mert a védelemből gyakorlatilag mindenkinek a cseréje fog pályára lép és a a támadósor is elég foghíjas lesz ma.

Rengeteg a sérült hazai oldalon, ami igencsak rányomja bélyegét az amúgy is szétszórt teljesítményre. Kezdjük a támadókkal, azon belül is a támadófallal. Sem Phil Loadholt, se pedig Charlie Johnson nem lesz ott a találkozón. Mindketten a Dallas-i meccsen sérültek le, de van több probléma is. Joe Berger, aki inkább guard, mint nem is sérült, így az ő játéka sem biztos. De ne féljetek, itt van a múltheti meccsen kitűnően debütáló J’Marcus Webb, aki kezdeni fog Loadholt helyén.

A O-line majdnem nullázása után múlthéten kidőlt a kezdő TE, Kyle Rudolph is, aki az egyik legnagyobb fegyvere a támadósornak. Lábsérülés miatt 4-6 hetet hagy ki. Helyette kezd majd John Carlson, akit még mindig nem értek, hogy miért a csapat tagja. Ma igen nagy feladat fog ráhárulni, mert az ilyen 1-2 yardon elkapott labdáknál kicsit többet kell majd hoznia. Rhett Ellison még sérült, igen kérdéses a játéka, így alkalmunk lesz megismerkedni Chase Ford-al, aki a múlthéten becipelte Peterson-t az endzone-ba.

Irányító poszton Frazier már a hétfői napon elmondta, hogy Ponder fog kezdeni, most nem ment bele semmiféle titkolózásba, persze ideje sem volt rá. Ponder az eladott labdát és saját endzone-ban való sackelést kivéve nem nyújtott elrettentő teljesítményt, de még így is mérföldekre van attól, amire a csapatnak szüksége lenne.

Akiben mindenképp bízhatunk az Adrian Peterson. A Dallas ellen hagyták futni ezt meg is hálálta, hiszen 140 yardot és 1 TD-t szerzett, emellett volt pár elkapása is. Ha Musgrave észreveszi, hogy Peterson-nak futnia kell, talán nem 13 labdacipelés után cseréle őt.

Peterson futásaira nagy szükség van, mert a passzjátékban akkor sem lehet igazán bízni, ha a Washington-ról van szó, akiknek sem a legjobb a secondary-je, de mindenképp jobb a miénknél. Peterson egy futás ellen közepesnél kicsit rosszabbul védekező védelmet kap a mai meccsen, ami akár jó is lehet.

Ponder nem számíthat kedvenc célpontjára Rudolph-ra, de Jennings, Patterson, Simpson és Wright a rendelkezésére fognak állni, akik ha jó irányítói teljesítmény van a meccsen szárnyalnak. Ok ez kis túlzás, de jól teljesítenek.

A másik oldalon irányító poszton kicsit jobban állnak, hiszen RGIII kezd formába lendülni, bár még messze elmarad a tavalyi premier évétől, amit mi közelről csodálhattunk meg, mert tavaly is találkoztunk a fővárosi csapattal.

Az a meccs sem alakult a legjobban számunkra, mert bár voltak fordulópontok a végére elég magabiztos Redskins siker született a FedEx Field-en. Ponder akkor ha hiszitek, ha nem 352 passzolt yarddal zárt a meccset, igaz a 2 TD passza mellé volt két eladott labdája is.

Azon a találkozó inkább RGIII-t ünnepelhette a közönség, egyrészről mert otthon játszottak, másrészt pedig 182 yadot és 1 TD-t passzal, míg 138 yardot és 2 TD-t futással ért el, ráadásul az egyik futott TD-je 76 yardosra sikerült, ami közben a védelmünk csak kereste önmagát.

A passz elleni védekezésünk maradjunk annyiban, hogy nem üti meg az elvárt szintet. Most, hogy Sanford is kiesett beállhat  helyére Mistral Raymond, aki a Dallas ellen csak a távolból figyelte az ellenfeleket 2 TD-nél is. Andrew Sendejo és Mistral Raymond tehát a safety páros, érdekes lesz mondhatjuk.

Egyedül akkor tudjuk valamennyire megakadályozni a vendégek előrejutását, ha Griffin-t nyomás alatt tartjuk másképp elvesztünk. Jared Allen-éknek sok dolga lesz a mai meccsen is, ha az offense nem lesz hatékony és sokszor 3&out-al hagyja el a pályát. Na persze a múlthetinél mindenképp jobb teljesítménnyel kell elrukkolni a védelemnek, mert nagyon rossz volt látni amit a Cowboys ellen műveltek.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com