Panthers 27 - Saints 22

A soron következő meccsen a New Orleans Saints irányítója, Luke McCown nézett farkasszemet a cornerback Josh Norman-nel - aki vitathatatlanul a Carolina legjobb védekező játékosa jelenleg.

Megfizette az árát.

3rd&6-nál, 1:17-el a meccs vége előtt, A Panthers 27-22-es vezetésénél McCown dobtott egy passzt a jobb oldalon az end zone-ba a wide receiver Brandin Cooks felé. Norman egy fantasztikus ugrás után elkapta a labdát, eldöntve ezzel a meccset.

"Tudom, hogy akartak csinálni dolgokat a pálya ezen részén, és odafigyeltem erre." mondta Norman. "Láttam a labdát, és elkaptam as labdát. Felmentem, hogy megszerezzem."

McCown bámulatosan helyettesítette a sérült kezdő Drew Brees-t, a meccs utáni statisztikája: 31/36, 310 yard. A Carolina védelme küzdött, hogy leküldje őket a pályáról, a New Orleans 7 3rd down-t teljesített a 12-ből.

De amikor a Panthers-nek szüksége volt egy játékra, Norman ott volt, hogy megcsinálja, ezzel a Carolina először kezdett 3-0-al 2003 óta és a divízió rivális Saints 0-3-al áll.

"Ez egy pokoli nagy csapatsiker volt." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Harcoltak, küzdöttek és egy csomó jó dolgot csináltak. Sajnálatos módon volt lehetőségünk, hogy jobban játsszunk. Mégis nagyon elégedett vagyok a csapat által elért sikerrel."

A Saints nyomást helyezett a Carolina-ra az elejétől fogva. McCown egy 12 játékból álló, 67 yardos drive-ot vezetett, aminek a végén egy 31 yardos mezőnygólt értékesített Zach Hocker. A New Orleans ezután egy 16 játékból álló, 94 yardos drive végén egy 5 yardos Mark Ingram touchdown-nal növelte az előnyét és 09:11-et pörgetett le az órából.

"Nagy nyomás volt rajtunk." mondta az irányító Cam Newton. "Válaszolnunk kellett."

A Panthers válaszolt egy touchdown drive-ot vezetve. Miután egy 4 yardos Greg Olsen TD-t érvénytelenítettek támadó passz interference miatt, amit a tight end Richie Brockel követett el, Newton újra Olsen-t kereste egy 11 yardos passzal két játékkal később.

Olsen lökést adott a kétperces drive-nak a félidő vége előtt egy 52 yardos elkapással a two minute warning előtt. Graham Gano egy 20 yardos mezőnygóllal 10-10-re módosította az állást a félidőre.

Egy büntetés drámaian megváltoztatta a dolgokat a második félidő elején. A Panthers punt-olt és a New Orleans visszahordója, Marcus Murphy a földre került a saját 9 yardos vonalán. De a Carolina-i Teddy Williams-et megbüntették, mert elhagyta a pályát és nem tért vissza a pályára elég gyorsan.

Brad Nortman kénytelen volt újra punt-olni és ezúttal Murphy egy 74 yardos touchdown visszahordást csinált, amivel a Saints 16-10-re vezetett, mert egy rossz snap miatt nem sikerült az extra pont kísérlet.

Williams magánkívül volt.

"Az én posztom az egyik legkeményebb pozíció, különösen, ha ketten vannak rajtad. Küzdöttem, de bedobták a zászlót." mondta Williams. "Annyira ideges voltam. Szereltük a srácot a 15 yardos vonalon belül, és akkor visszafújják. Ez megváltoztatta a meccset. Ez végső soron sokba is kerülhetett volna nekünk."

A Newton-Olsen kapcsolat gyorsan újra előnyhöz juttatta a Panthers-t, amikor a Pro Bowler tight end a második 11 yardos touchdown elkapását szerezte aznap.

A meccs első labdaszerzésével a Carolina növelte a vezetést. A linebacker Thomas Davis a tight end Benjamin Watson kezéből ütötte ki a labdát, amit a safety Roman Harper visszahordott a Panthers 42 yardos vonaláig.

Newton kihasználta atlétikai képességeit, hogy elkerülje a sack-et 3rd&5-nél a Saints 41 yardos vonalánál, kilenc yardot szerezve. Adrive végül egy 47 yardos mezőnygóllal zárult, amivel a Panthers 20-16-ra vezetett a harmadik negyed végén.

"Az a harmadik down-os játék, amit (Cam) megcsinált - az olyan nagy játék volt, amilyen nagy csak lehetett." mondta Olsen.

Newton ismét a saját kezébe vette az irányítást a negyedik negyed elején. 3rd&2-nél Newton becsapta a védelmet egy fake handoff-al a fullback Mike Tolbert felé és egy bootleg kiforgással a bal oldalon 13 yardos touchdownt szerzett.

A Saints nem adta fel. A running back Khiry Robinson futott egy 2 yardos TD-t, de a két pontos kísérlet nem sikerült.

A New Orleans azt tette, amit kellett, védekezett, 3&out-ra kényszerítve a Panthers-t a következő labdabirtoklásnál, visszaszerezve a labdát 03:50-el a vége előtt. De a fordítás reménye elhalt Norman kezében az end zone-ban.

"Tudjuk, hogy ez nem lesz mindig ilyen rózsás. Lesznek nehéz idők is." mondta Rivera. "Amíg továbbra is harcolunk, és megtesszük azokat a dolgokat, amikre képesek vagyunk, adunk magunkat egy esélyt, hogy megnyerjük a meccset."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: host.madison.com